de set en set

Ve la grip i ens mutarà a tots

Voldrà dir una racionalització dels horaris i dels desplaçaments, reduir els embussos en hora punta, suprimir les reunions que no serveixen per re...

Les mesures profilàctiques anunciades per prevenir la grip porcina –grip nova, en el dialecte de TV3– comportaran tota una revolució dels costums. No és mala idea suprimir de les relacions comercials i laborals les encaixades de mans, que ara ja es fan a tort i a dret havent perdut la solemnitat d'altres temps, així com l'obligat parell d'òsculs volàtils si hi ha una dona, però mantenir un metre de distància en tota circumstància sembla inviable. Com ens ho farem per anar per la vida constantment situats en el centre d'un cercle imaginari de dos metres de diàmetre? Haurem de viatjar només en avió privat i taxis amb mampara blindada, i instal·lar-nos a l'hotel en habitació doble d'ús individual; res de metro, rodalies, low cost, i res d'actes multitudinaris, ni futbol ni rock ni castells de Valls ni Tots Sants a Girona. Les cues de l'Inem no donaran la volta a la mançana sinó al barri, les sales de cinema moriran definitivament, al teatre només s'ocuparan les llotges, les caixes del súper aniran amb Via-T i només hi haurà banca electrònica. Tampoc no sembla tan forassenyat. El drama serà quan comencin a tancar escoles: a veure qui aguanta els nens tot el dia sense poder-los externalitzar enlloc, i a veure si la llei de dependència posa un cangur a cada casa. I el més impressionant serà si, on es pugui, es potencia el treball a distància. Tot i el perill de descobrir que potser sobren places a moltes bandes, voldrà dir una racionalització dels horaris i dels desplaçaments, reduir els embussos en hores punta, suprimir les reunions que no serveixen per re, pagar el personal per feina feta i no pel temps que s'hi està… Tota una revolució, per als qui sobrevisquin, és clar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.