Política

Navarro considera “irresponsable” la Via Catalana

El líder del PSC demana a Mas i al govern que no vagin a la cadena

Alerta els seus que és una iniciativa sobiranista

La Via Catalana promoguda per l'Assemblea Nacional Catalana per la Diada Nacional no agrada al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que la troba “irresponsable”, i ahir va demanar al president i als membres del govern català que no hi assisteixin. L'argument de Navarro, defensat en una entrevista a Europa Press, és que l'Onze de Setembre és “la Diada de tots els catalans” i, al seu parer, s'instrumentalitza per reivindicar únicament la independència.

“A mi mai m'han agradat les cadenes, perquè serveixen per tancar, per lligar. Tampoc m'agraden les cadenes humanes. A mi m'agrada la participació oberta i transparent”, va explicar Navarro. La responsabilitat de l'executiu, hi va afegir, és identificar la Diada amb la festa de tothom i no només dels que són independentistes. Amb aquesta mateixa tesi, el primer secretari dels socialistes catalans va reclamar que ni Artur Mas ni cap dels membres del seu gabinet hi participin. “Jugar amb la data de l'Onze de Setembre és perillós”, considerava. Va admetre, però, que “tothom és lliure d'assistir a manifestacions i reivindicacions públiques”.

Navarro també va fer una alerta interna, atès que en la Diada passada alguns membres del seu partit, com ara Àngel Ros i Marina Geli, van acabar assistint a la multitudinària mobilització. “N'hi ha que en van fer una lectura errònia i pensaven que era per reivindicar una sèrie de drets per a Catalunya. D'altres vam fer una lectura del que va ser la manifestació: una manifestació en favor de la independència de Catalunya”, va sentenciar. Els socialistes que hi van anar, insistia, “van ser comptats com a independentistes” i “no es pot jugar a confondre l'opinió pública”.

La rèplica de Mas

La resposta a Navarro no es va fer esperar. La hi va donar el mateix president de la Generalitat, que li va suggerir que no parli sobre el que ha de fer el govern català. L'executiu, va garantir, serà “respectuós amb tothom i representarà el poble de Catalunya”. També li va respondre la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que troba “justes” les paraules de Navarro. “Em pregunto si als federalistes i als autonomistes els han prohibit fer cap acte; aquest és un país lliure. No trobo just que es fiquin amb els independentistes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.