Política

Tarragona ja ha omplert el 60% de la Via Catalana

Els 31 trams de la ciutat tenen uns 10.000 inscrits

L'ANC hi promourà una trobada el dia 10 de setembre per reivindicar l'independentisme

Optimisme entre els membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona davant l'organització de la cadena humana per la independència de l'11 de Setembre que ve al seu pas per la ciutat. Tot i que es considerava, a priori, que seria un punt complicat d'omplir, de moment les xifres han superat les expectatives: prop de 10.000 inscrits repartits entre els 31 trams en què s'ha dividit l'anomenada Via Catalana al terme municipal de Tarragona. D'aquests, un total de nou trams, els corresponents al centre de la ciutat, ja estan completament plens, i set més ho estan al 60%. “Tan sols n'hi ha quatre o cinc que estiguin ara mateix per sota del 10% d'ocupació, i són els situats als extrems, més complicats perquè obliguen a desplaçar-se en cotxe”, va detallar Albert Cortés, coordinador de l'ANC a Tarragona. Des de l'organització, de fet, es mostren convençuts que es podran acabar d'omplir tots els trams durant les properes setmanes, gràcies a la gent que s'hi recol·locarà després d'haver-se omplert els trams del centre de la ciutat i dels participants que vindran tant de l'interior de la demarcació com d'altres punts de Catalunya, com ara Barcelona. En total, l'ANC calcula que necessitarà 18.000 persones per omplir els 31 trams, xifra en la qual inclouen ja una reserva del 20% per poder cobrir baixes o imprevistos de darrera hora.

“Hem aconseguit aquesta participació sense haver començat l'activitat de difusió al 100%, que serà la fase que iniciarem ara”, va avançar Cortés. En aquest sentit, el primer pas important serà aquest dissabte, amb l'assaig de la cadena humana que es farà, a petita escala, al nucli antic de Tarragona. Així, es calcula que uns 500 voluntaris uniran la catedral amb l'Ajuntament, al vespre, moment que s'aprofitarà també per aconseguir nous voluntaris.

Un dels actes previs principals, però, serà el 10 de setembre; una trobada de personalitats de la ciutat (entre les quals hi hauria l'exconseller en cap Josep-Lluís Carod-Rovira o l'exalcalde Joan Miquel Nadal) a favor de la independència. “S'ha dit molt que independentisme i Tarragona no lliguen, i volem demostrar que hi ha una part de la població amb inquietuds en aquest sentit”, va dir Cortés.

Més assajos previs

A banda del que es farà dissabte a Tarragona, durant el cap de setmana es faran assajos a altres punts del territori català. El mateix dissabte s'ha previst fer-ne a Tortosa i també encerclar el Pedraforca. L'endemà serà el torn d'Osona: set quilòmetres entre la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles fins al monument al poeta, a Vic. Durant tot el matí hi haurà activitats paral·leles, com ara la recollida d'aliments als sis punts de concentració que s'han habilitat.

LA XIFRA

18.000
persones
són les necessàries per omplir tots els trams de la Via Catalana dins del terme municipal de Tarragona.

LA FRASE

A Tarragona hi ha un caliu per la independència i una part de la població està per la qüestió
Albert Cortés
Coordinador ANC a Tarragona

LA DATA

10.09.13
Se celebrarà
una trobada de tarragonins que tenen o han tingut càrrecs importants a favor de la independència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.