Economia

comerç

L'Ajuntament de Lloret de Mar vol limitar l'oferta comercial de perfil baix

Treballa en una nova ordenança reguladora dels usos comercials, que s'ha fet arribar a tots els grups del consistori perquè hi facin aportacions

L'Ajuntament de Lloret de Mar treballa en una ordenança amb què es pretén equilibrar l'oferta d'activitats comercials al municipi. En algunes zones de Lloret hi ha un excés d'oferta d'un tipus d'establiment i falta d'altres, i amb la nova ordenança reguladora d'usos comercials es vol evitar la concentració de comerços, sobretot de perfil baix, i buscar més diversificació. A grans trets, el treball previ que ha fet per encàrrec de l'Ajuntament la consultora Procom defineix sis zones del municipi on determinades ofertes comercials es limitaran. Aquestes sis zones són: el centre, la resta de carrers del nucli antic, l'avinguda Just Marlès, el passeig marítim, els eixos d'extraradi i l'avinguda Amèrica.

El regidor de Promoció Econòmica de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, va remarcar que la nova ordenança és un document de treball obert, i que encara s'han de debatre les aportacions que facin la resta dels grups polítics del consistori i l'associació de comerciants. De tota manera, va explicar que ja s'ha fet arribar la proposta a la resta de grups i s'ha mantingut una primera reunió amb els comerciants per debatre el document. La segona reunió amb els comerciants està prevista pel setembre.

A grans trets, a totes les zones que s'han definit en el document no es deixaran implantar nous comerços de tipus basar, tot a 100, multipreus, pírcings, tatuatges, locutoris i cibercafès, entre altres. També s'ha buscat que en certs àmbits, com ara al carrer Sant Pere, no hi hagi serveis comercials d'intermediació ni bancaris, ja que són locals que no obren el cap de setmana ni a les tardes i es crea “discontinuïtat comercial”, segons va explicar el tècnic responsable de l'àrea a l'Ajuntament, Xavi Ramon. La nova ordenança manté la prohibició que s'obrin noves sales de festa, una de les ofertes que precisament no falten a Lloret.

LA FRASE

L'objectiu és mirar de regular l'oferta comercial que hi ha, que està saturada en alguns àmbits
Jordi Orobitg
regidor promoció econòmica

LA DADA

2012
L'any passat
es van produir 151 altes d'establiments comercials a Lloret de Mar, i 49 baixes.

LA XIFRA

4
anys.
La nova ordenança preveu que al cap de quatre anys es revisin els criteris.

Una zona que s'ha autoregulat

Al carrer Sant Pere, en ple centre de Lloret, pràcticament no hi ha cap local per obrir. És un exemple d'una zona que en el fons s'ha autoregulat: els preus dels locals són més cars, i els establiments que han anat obrint en els últims dos anys, d'un perfil de client amb més poder adquisitiu, han donat més vida a la zona més alta del carrer i han fet que l'oferta més barata es desplaci a altres zones de la població, algunes a tocar, com ara el carrer Venècia. La nova ordenança, segons va explicar Orobitg, deriva del POEC, que es va aprovar per unanimitat en el ple de Lloret del 30 abril del 2007.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.