Política

Independència per a menuts

Cossetània publica un relat dirigit als més petits perquè entenguin què va significar la manifestació de la Diada de l'any passat a Barcelona

Els autors defensen que les noves generacions són les que gestionaran el futur

Indubtablement el país ha viscut el darrer any un procés cap al sobiranisme que ha multiplicat la seva velocitat. L'exemple més clar de tot això és la macromanifestació que es va fer a Barcelona la Diada passada. Un milió i mig de persones al carrer, molts dels quals eren famílies acompanyades dels seus fills. Però què hi van entendre realment els nens i nenes? Sabien què hi feien? Amb una voluntat didàctica i que, segons els seus autors, fuig de partidismes, Cossetània Edicions ha editat el llibre In, Inde, Independència!, obra de Míriam Culleré i Roger Roig i amb il·lustracions de Lluís Albert Arrufat. L'objectiu és que els més petits entenguin què va passar i perquè es reivindicava la independència del país. Això que pot semblar agosarat parteix de la base, com diuen els mateixos autors, que als infants, joves i adolescents no se'ls ha d'amagar res. Sobretot perquè ells seran els protagonistes del demà, i més si finalment Catalunya aconsegueix convertir-se en un estat propi.

Però termes com administració pública, autogovern, espoli fiscal, consulta per al dret a decidir o subjecte de sobirania són conceptes que a segons quines edats poden ser complicats de comprendre. Per això, al final del llibre es fa un glossari amb paraules com aquestes en el qual s'explica el seu significat.

El llibre és un relat amb pròleg de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell. El protagonista és un nen que es diu Arnau que es queda a casa dels avis mentre els seus pares van a Barcelona a participar en la manifestació. Ell no hi té cap interès –encara més, té por que si Catalunya és independent hagi de marxar una amiga seva castellana–, però després de parlar amb el seu avi decideixen emprendre la marxa cap a la capital catalana i sumar-s'hi. Viuran tota una sèrie d'aventures fins arribar-hi i, un cop allà, fins i tot es trobarà amb un personatge cabdal: Jaume I el Conqueridor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.