Política

ERC condemna el boicot turístic a Espanya que promou una eurodiputada britànica

El portaveu republicà al Congrés remarca que de la mateixa manera rebutja el que fa el govern espanyol “empaitant la gent de Gibraltar”

Alfred Bosch considera que, amb aquesta actitud, el govern espanyol s'està posant tothom en contra

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha condemnat aquest divendres el boicot turístic a Espanya que promou l'eurodiputada conservadora britànica Julie Girling per la posició del govern espanyol en relació amb Gibraltar. “Condemno qualsevol iniciativa de boicot o per fer mal a qualsevol poble, per tant, no em sembla bé el que ha fet l'eurodiputada en aquest sentit, com tampoc em sembla bé el que fa el govern espanyol a Gibraltar”, ha afirmat en una entrevista de Catalunya Ràdio.

Bosch ha subratllat que Catalunya i Gibraltar són realitats diferents però que tenen en comú que el govern espanyol s'oposa que decideixin el seu futur: “El govern espanyol del PP ens vol fer la vida impossible perquè volem ser lliures”.

En aquest sentit, ha volgut deixar clar que no lli sembla bé el que fa el govern espanyol “empaitant la gent de Gibraltar, abusant d'ells, fent-los esperar cues quilomètriques durant hores sota el sol, dient que els tancarà la reixa com si fossin animals”. Bosch ha avisat que l'Estat s'està posant tothom en contra.

El republicà ha remarcat que amb aquesta actitud, el govern espanyol s'està posant en contra no només la comunitat internacional, sinó també gent com els bascos o els catalans, “gent que se sent lliure i per tant agredida”, a més de treballadores i habitants de la zona.

L'eurodiputada va cridar al boicot turístic a Espanya en resposta al conflicte entre el govern espanyol i el britanic per Gibraltar. També va animar a viatjar a Catalunya pel seu suport en aquest cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.