Economia

TURISME

L'hotel Golden Bahia de Tossa de Mar aposta per les energies renovables

L'establiment de quatre estrelles ha instal·lat una central tèrmica que utilitza amb estella forestal

Genera energia per a l'aigua calenta i la calefacció

L'hotel de quatre estrelles Golden Bahia de Tossa de Mar aposta per les energies renovables. Després d'instal·lar 200 metres quadrats de plaques solars tèrmiques per a la producció d'aigua calenta, aquest any ha incorporat una central tèrmica que utilitza estella forestal de la zona per generar l'energia per a la calefacció de l'hotel, l'escalfament de l'aigua de l'spa i produir l'aigua calenta sanitària que les plaques solars no podien cobrir. Amb aquesta instal·lació nova i l'ampliació de la superfície de plaques solars, l'establiment espera cobrir el cent per cent de l'energia tèrmica amb fonts renovables.

El projecte de producció tèrmica del Goden Bahia de Tossa, que pertany a la cadena hotelera Golden Hotels, l'han desenvolupat juntament amb l'empresa Gebio JG, de Riudellots de la Selva. L'hotel disposa de 380 habitacions i, entre altres equipaments, de piscines, jacuzzis, solàrium i una zona de benestar integral.

Per instal·lar la nova central tèrmica, segons explica el director d'operacions de l'empresa Gebio JG, Sergi Frigola, s'ha transformat un dels magatzems de la planta subterrània de l'hotel en una sitja i una sala nova de calderes. “La sitja, amb una capacitat de 50 metres quadrats de combustible, possibilita la descàrrega amb camions equipats amb un pis mòbil, amb una cullera autoprensora o amb descàrrega pneumàtica, i està dissenyada per poder treballar amb estella forestal”, explica. Des d'aquesta sitja, mitjançant un sistema de vis sense fi, s'alimenta la calderes de biomassa de manera automatitzada en funció de les necessitats tèrmiques de l'hotel. La instal·lació de biomassa s'ha interconnectat amb la sala de calderes actual, situada a la sisena planta, que s'ha mantingut. D'aquesta manera, l'hotel ha augmentat la potència instal·lada i pot fer front a les avaries, tant d'una sala com de l'altra. L'inversió que han fet a l'hotel és de prop de 200.000 euros.

LES XIFRES

200.000
euros
és la quantitat de la inversió de l'hotel. La caldera l'ha instal·lat l'empresa Gebio JG de Riudellots de la Selva.
380
habitacions
són les que té l'hotel Golden Bahia de Tossa, i té piscina, solàrium, jacuzzis i zona de benestar integral.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.