Societat

Alarma per la pol·lució a Europa

Les ciutats europees estan sis cops més contaminades que les de l'Índia

Doblen el nivell d'NO2 de les dels EUA

Un estudi fet a partir de les imatges obtingudes per la NASA demostra que la concentració de diòxid de nitrogen (NO2) en ciutats europees d'un milió d'habitants és sis vegades superior a la registrada en nuclis similars a l'Índia i més del doble que en urbs dels Estats Units i la Xina. En poblacions grans, de més de deu milions de persones, la diferència del nivell de contaminació és d'un 14% més.

“Els patrons d'ús d'energia i les emissions per càpita són molt diferents entre l'Índia i Europa”, va explicar l'investigador de la institució que ha dirigit el projecte, Lok Lamsal, que va remarcar que, tot i que algunes de les ciutats asiàtiques estan més poblades que les europees, “semblen més netes en termes d'NO2”.

La recerca, publicada recentment a Environmental Science & Technology, ha comprovat que la concentració d'NO2 de les ciutats grans era més del doble que l'observada en les petites. En el cas concret de la Xina, aquest nivell es multiplica per cinc. Això demostraria que, “malgrat que les grans ciutats solen ser més eficients, una major població es tradueix en una major contaminació”.

Mesurar en superfície la concentració d'aquest gas d'efecte hivernacle és –diu l'estudi– “un bon indicador” de la qualitat de l'aire urbà, ja que la combustió de carburants fòssils en contacte amb la radiació solar és precursora de la formació d'ozó, causant dels principals problemes respiratoris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.