Comunicació

Escoltar ‘El Petit Príncep'

Catalunya Ràdio prepara una sèrie de continguts en línia basats en el clàssic de Saint-Exupéry i destinats als nens

S'endegarà al novembre i vol suplir les mancances que la ràdio té en el món infantil

El pots llegir als deu anys i redescobrir amb 30. La lectura d'El Petit Príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry, uneix petits i adults, i és precisament aquest vincle el que ha fet pensar Rosa Gordillo i Vanessa Farré, periodistes de Catalunya Ràdio, que pot ser un bon reclam per endegar un projecte infantil, que va més enllà de la ràdio i vol fer el salt també a les aules.

“La ràdio com a mitjà públic té una tasca pendent que és el món infantil i pensem que el personatge d'El Petit Príncep pot ser un bon punt d'inici per a aquest projecte infantil”, explica Rosa Gordillo, que n'és la directora. Enguany se celebra el setantè aniversari de l'obra, un altre motiu per escollir el conte, molt llegit a Catalunya.

Per la també responsable de la idea, Vanessa Farré, es tracta d'un “projecte revolucionari” ja que ni en l'espai radiofònic espanyol ni en el del país hi ha cap producte d'aquestes característiques. Neix a Catalunya Ràdio però la voluntat és que s'hi impliquin també altres col·lectius. “És un projecte transversal, de país i de servei públic”, rebla Farré.

A partir de la nova temporada, al web de Catalunya Ràdio (www.catradio.cat) hi haurà una web específica destinada a aquests continguts. No està plantejat com un programa de ràdio sencer sinó com una sèrie de “continguts en format radiofònic que puguin ajudar a treballar l'obra o a fruir-la”. Així, s'han segmentat els continguts en quatre categories d'edat: de tres a sis anys; de sis a vuit; de vuit a deu, i de deu a dotze. I s'adequaran els continguts, tots relacionats amb personatges i amb l'obra de Saint-Exupéry, depenent de l'espectre d'edat. Rosa Gordillo, que té estudis de magisteri, i Vanessa Farré han adaptat els personatges i valors del clàssic infantil a partir dels continguts curriculars actuals d'aquestes franges d'edat. “Intentem treballar l'obra amb continguts concrets, no tant amb la idea de fer un programa de ràdio convencional relacionat amb El Petit Príncep”, aclareix Rosa Gordillo. Vanessa Farré hi afegeix que aquest projecte destinat al públic infantil s'emmarca en la línia iniciada l'any passat per l'emissora de “fer ràdio 360 graus, és a dir, que pugui ser llegida, vista, escoltada...” a partir del suport audiovisual que permet internet. Els continguts s'actualitzaran setmanalment.

Dramatització

En el web específic del projecte, que es posarà en marxa al novembre, s'hi vol incloure també la narració que la desapareguda emissora Catalunya Cultura va fer sobre El Petit Príncep, i que ha estat un dels dramàtics de més èxit i més premiats.

Les responsables del projecte destaquen que en un futur també s'hi encabiran altres recursos per treballar a l'aula i per impulsar la lectura. “Creiem que l'obra permet aportar el punt pedagògic, a més dels valors que fomenta, i alhora fer-ho de forma entretinguda, que com a servei públic hem de fer.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.