Política

L'històric dirigent del PSC Antoni Dalmau deixa el partit

Apunta que s'ha “acabat de decidir” per la carta de la direcció socialista convidant els crítics a marxar

Assegura que fa temps que se sent allunyat de la línia política del partit

L'històric dirigent socialista Antoni Dalmau ha sol·licitat aquest dimecres la baixa del PSC a través d'una carta adreçada a la direcció del partit, segons ha avançat Vilaweb.

En declaracions a l'ACN, l'expresident de la Diputació de Barcelona i exvicepresident del Parlament ha dit que la carta d'Antoni Balmón convidant a marxar del PSC els crítics amb el partit “no és un element important” en la seva decisió “però m'ha fet acabar de decidir”. Dalmau ha afegit que ha decidit donar-se de baixa del partit perquè fa temps que se sent “lluny de la línia política del PSC”.

Dalmau ha preferit no donar explicacions públiques sobre les raons de la seva decisió, que coincideix amb la tensió que s'ha generat entre la direcció i els sectors catalanistes del PSC. L'històric dirigent socialista participarà a la cadena humana de l'Onze de Setembre i també en un assaig que es realitzarà aquest dissabte vinent a Igualada i on Dalmau hi farà el parlament final.

Antoni Dalmau va ser un dels fundadors de Convergència Socialista de Catalunya a Igualada l'any 1975 i també va ser regidor de l'Ajuntament d'Igualada (1979-1983 i 1987-1991) i regidor de l'Ajuntament de Barcelona (1983-1987). Així mateix, va ser president de la Diputació de Barcelona entre 1982 i 1987 i vicepresident del Parlament de Catalunya del 1988 al 1995.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.