Política

Reclamen a Navarro que accepti el corrent crític

El Fòrum Cívic constituirà l'Agrupament Socialista a finals d'any

Exigeixen al primer secretari del PSC que rectifiqui les afirmacions d'Antonio Balmón en què es desautoritzava i s'excloïa la discrepància

El moviment Fòrum Cívic reclama al primer secretari del PSC, Pere Navarro, la constitució plena d'un corrent dins el partit que aglutini l'anomenat sector crític. Amb aquest objectiu, i segons Pia Bosch –portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona i una de les impulsores de la iniciativa del Fòrum Cívic–, ja s'ha demanat oficialment una trobada amb el primer secretari, però la petició encara està pendent de resposta. Des de Fòrum Cívic també reclamen a Pere Navarro que rectifiqui les afirmacions d'Antonio Balmón, secretari d'acció política, amb relació a les veus discrepants del PSC, ja que consideren que aquestes “són molt greus” perquè desautoritzen i exclouen “la discrepància política”.

Aquestes peticions es van fer des de la trobada que el Fòrum va portar a terme ahir a la tarda a Torroella de Montgrí i que va aplegar poc més de cent persones.

El Fòrum Cívic, que es va constituir al juliol en la trobada dels Caputxins de Sarrià, va acordar treballar per crear cap a finals d'any l'Agrupació Socialista, que en cap cas –diuen– s'ha de convertir en un nou partit, sinó en un corrent que aglutini “la diàspora socialista”. També es va dir que es donava total llibertat per assistir a la Via Catalana cap a la Independència, tret de certs càrrecs orgànics i amb representació, com ara la diputada Marina Geli; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la mateixa Pia Bosch, que van exposar que “estan valorant la manera de participar-hi”. L'exalcaldessa de Roses Magda Casamitjana; el vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, i l'exdiputat Manel Nadal ja han manifestat sense embuts la seva intenció d'anar-hi.

A la trobada d'ahir hi van assistir, entre d'altres, Antoni Castells, Montse Palma, Laia Bonet, Joan Manuel del Pozo, Manel Nadal, Àlex Sáez, Jordi Font, Dani Font, Àngel Ros, Marina Geli i l'excap del govern d'Andorra, Jaume Bartomeu.

LA FRASE

Demanem a Navarro que rectifiqui les afirmacions de Balmón en què es desautoritzava la discrepància
Pia Bosch
fòrum cívic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.