El lector escriu

31 d'agost: Dia de la Solidaritat

La solidaritat és un sentiment de pertinença a un mateix conjunt que es fa palesa entre els seus membres, sobretot en l'ajuda mútua. La paraula pot semblar relativament nova, fins i tot el concepte. Anys ha es feia caritat, existia la benevolència sentint misericòrdia, compassió o simplement estimació al pròxim. He llegit quelcom sobre drets fonamentals i justícia social. Sí, per tots existeix el dret a la igualtat i oportunitats, però tenim l'obligació d'anar més enllà, frenar l'egoisme. Solidaritat és una paraula que em desperta un món d'igualtat, on no importen la raça, el sexe, l'edat, la condició social o la religió. Allà on es respecta desenvolupar la dignitat de l'ésser humà. Solidaritat: aquella que nascuda del cor implica afecte, amistat, comprensió, donació. No cal mirar, cal sentir, així arribarem a l'altre, havent oblidat el jo. Podrem escoltar-lo posant-nos al seu lloc, llavors exercirem la solidaritat.

Fa pocs dies llegia que el cocreador dels Simpson Sam Simon, amb una greu malaltia al llindar dels seus últims moments, rebia visites de polítics i mandataris. La seva fortuna i herència que poden produir (de per vida) els royalties de la sèrie de televisió i cinema són prou importants per provocar aquestes visites. La deixa podria ser un bon rescat en aquests moments de crisi. Ha decidit donar-ho tot a una ONG. No té família i s'ha posat al lloc dels més desvalguts. Solidaritat o empatia?

No és casualitat que de la solidaritat hàgim anat a parar a l'empatia. La solidaritat sense l'empatia no existiria. Tanmateix, l'empatia no existiria sense la solidaritat. La humanitat en les persones no és possible sense l'empatia que és comprensió, donació, servei... En definitiva, els grans valors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.