Política

L'alcaldessa de Figueres i quatre exalcaldes aniran junts a la Via Catalana

La cadena està plena a la major part de l'Alt Empordà però falta algun tram a la Jonquera

L'ANC fa una crida perquè hi hagi activitats a Figueres tot el dia

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i els últims quatre exalcaldes de la ciutat aniran junts a la Via Catalana que promou l'ANC el pròxim 11 de setembre. Felip ha confirmat que formarà part de la cadena humana al tram que transcorrerà per dins la capital de l'Alt Empordà i que ho farà juntament amb Santi Vila, Joan Armangué, Marià Lorca i Eduard Puig Vayreda. Tots ells van ser alcaldes de CiU, excepte Armangué, que va formar part del PSC fins que va deixar el partit, el 2009.

Precisament, ahir l'Assemblea Nacional Catalana va anunciar que la cadena humana a l'Alt Empordà està gairebé completa, tot i que falten tres trams de la Jonquera –els 715, 716 i 717–, on faltarien unes dues mil persones. L'ANC confia que en els dies que falten fins a l'11 de setembre s'omplirà sense problemes perquè estan rebent una gran resposta a la crida que es va fer a Catalunya per poder completar la cadena a la comarca. “Vam dir que faltava gent al tram de Pontós i hi ha hagut un boom els últims dies i ja està ple”, va dir Alfons Romero, membre de l'ANC. Per part seva, Sebastià Pèlachs, del secretariat nacional de l'ANC, va concretar que a l'Alt Empordà hi haurà gent de tot Catalunya. “Per exemple hi ha 5.000 persones inscrites d'Osona, 4.500 de la Garrotxa, 2.000 del Ripollès i un miler del Vallès Oriental”, va dir. En total, hi haurà 52.000 persones més 400 organitzadors.

Ha de ser una festa

L'organització de la Via Catalana també va fer una crida ahir perquè a Figueres la Diada sigui una festa. Segons Vida Xargay, l'objectiu és que Figueres sigui “vila acollidora i artística” i que hi hagi espectacles durant tot el dia. La idea és que la gent que s'ha de desplaçar tingui activitats per fer durant el dia abans d'anar a la cadena. Per això, demanen col·laboració per fer espectacles de carrer, actuacions musicals o lectures de poesia a qui hi estigui disposat. A més, es recuperarà una antiga tradició a la ciutat de fer un acte públic per cloure la Diada. Es farà a la Rambla i hi participaran Lluís Benejam, Sebastià Roig i Enric Marín.

LES XIFRES

1.000
senyeres
regalarà l'Ajuntament de Figueres perquè els figuerencs engalanin els balcons durant la Diada.
3
hores
estarà tallada l'avinguda Salvador Dalí: entre les 15.30 i les 18.00, tot i que es preveu que s'allargarà.

Màrius Serra farà la conferència institucional

L'escriptor Màrius Serra serà l'encarregat de pronunciar la conferència institucional de la Diada a Figueres. L'autor de la novel·la Plans de futur, basada en la vida del figuerenc Ferran Sunyer i guardonada amb el premi Sant Jordi 2013, ha titulat la xerrada Català a l'atac. L'acte es trasllada al Cercle Sport Figuerenc per tenir més aforament, i es farà el 10 de setembre, a partir de dos quarts de vuit de la tarda.

Per la seva banda, la CUP ha avançat els actes de la Diada al dia abans per facilitar la participació a la Via Catalana. L'acte inclourà la participació de diverses entitats i es farà al vespre a la plaça de Sant Pere, amb el lema ‘Independència per canviar-ho tot‘, i hi serà present el diputat al Parlament Quim Arrufat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.