Política

Una vintena de regals en la maleta de Celrà per a De Luna

L'assemblea local de l'ANC enviarà l'equipatge amb obsequis dels veïns a la delegada del govern espanyol

Unes cent persones participen en l'assaig de la Via i la marxa de torxes pel nucli antic

L'assemblea de Celrà per la Independència, de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), va acabar de preparar ahir a la nit la maleta que enviarà a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. La maleta, de color vermell, inclourà una vintena d'obsequis, com ara un cartell de “se vende” pel dia que canviï de residència, un tricorni, una harmònica i uns mocadors, segons van comentar membres de l'ANC de Celrà.

En la cloenda d'una jornada festiva i reivindicativa, l'ANC local va recollir els obsequis que els veïns havien pensat que podrien anar bé a De Luna en el cas que “decideixi anar-se'n si Catalunya és independent”, segons havien assenyalat els membres de l'assemblea local en un correu en què feien una crida a la participació.

Jordi Puig, coordinador de l'ANC a Celrà, va explicar que havien tingut la idea d'enviar la maleta a Llanos de Luna per la consideració que havia demostrat cap al poble. Cal recordar que la representant de l'Estat a Catalunya va denunciar la moció aprovada en el ple de l'Ajuntament del 18 de setembre del 2012 en la qual es declarava el poble territori català lliure i sobirà.

La confirmació del lot de productes que els veïns de Celrà han decidit oferir a l'antiga diputada del PP es va fer ahir passades les deu de la nit, durant un sopar al davant del centre cívic La Fàbrica i de l'ajuntament. Els veïns van tenir l'oportunitat d'exposar en públic per què havien decidit incloure el seu regal en l'equipatge per a De Luna.

Els actes havien començat a dos quarts de vuit del vespre. Un centenar de persones van participar en l'assaig de la Via Catalana, que va passar per la carretera de Palamós i durant el qual es va cantar Els segadors.

Segona edició

Posteriorment, la celebració va continuar pels carrers del nucli antic de Celrà. La segona edició de la marxa nocturna de les torxes va començar a la plaça del Mercat i va passar per la Baixada de la Doma, la plaça de l'Església i la carretera de Juià, entre altres llocs. D'aquesta manera, Celrà s'ha afegit des de l'any passat a la marxa nocturna amb torxes que tradicionalment es fa abans de la Diada en ciutats i pobles de la demarcació com ara Girona, Figueres, Olot i Salt.

LA FRASE

Hem fet una maleta per a De Luna pel que ha fet al poble i per la discriminació al país
Jordi Puig
COORDINADOR DE l'ANC de Celrà

LA XIFRA

2,5
euros
valien les torxes que oferia ahir l'ANC de Celrà per participar en la marxa nocturna. N'hi havia 150.

LA DATA

18.09.12
és el dia
en què el ple de Celrà va aprovar la moció que declarava el municipi territori català lliure i sobirà.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.