Política

Altaveu arreu del món

Gairebé un centenar de ciutats estrangeres han fet cadenes com a prèvia a la Via Catalana de la setmana vinent

Les imatges que s'han recollit serviran per fer un audiovisual per escalfar motors

Inicialment s'havien previst una vintena
de cadenes


Un dels objectius de la Via Catalana i de l'entitat organitzadora, l'Assemblea Nacional Catalana, és la internacionalització del conflicte català. La visibilitat. Que la comunitat internacional sàpiga què passa a Catalunya i els motius pels quals s'està engegant un procés pel dret a decidir que hauria de derivar cap a la independència. I en un món global, en què la comunicació depèn sobretot de les xarxes socials i internet, la senyera i l'estelada han fet la volta al món. Des del mes passat, i fins al cap de setmana vinent, s'han fet i es faran assajos de cadena humana a gairebé un centenar de poblacions estrangeres. Moltes s'han concentrat entre dissabte i ahir, i han arribat a superar la quarantena de cadenes. Tot plegat ha estat possible gràcies a la implicació de les diverses sectorials de l'ANC arreu del món, que han estat les encarregades de l'organització.

Hi havia dues regles per fer-les. La primera: que es fessin davant d'un element distintiu d'aquella ciutat. La segona regla era fer-les abans de l'11 de setembre, si pot ser abans d'ahir. L'objectiu és que totes les cadenes s'hagin filmat seguint uns paràmetres dictats per l'organització i que hi hagi prou temps per muntar una campanya audiovisual amb vista a la Diada i fer caliu per a la Via Catalana de l'Onze de Setembre.

El nombre de convocatòries s'ha multiplicat en poc temps. Si al començament n'hi havia poc més d'una vintena, finalment s'ha superat el centenar. En les convocatòries que s'han fet aquests dies, hi han participat cares conegudes com ara l'economista Xavier Sala i Martín (a Nova York) i Amadeu Altafaj, cap de gabinet adjunt del comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris de la UE, Olli Rehn (a Zuric). Tot i les recomanacions de l'ANC, aquesta setmana encara se'n faran a llocs com ara Boston, Venècia, Washington, Zadar, l'Alguer, Budapest i París. A més, durant aquest cap de setmana també hi ha hagut assajos a poblacions catalanes com ara Calella, Roses i Hostalric.

59
cadenes
internacionals hi havia convocades l'11 d'agost.
97
cadenes
internacionals s'han acabat convocant en total.
22
cadenes
internacionals es van fer durant el dia d'ahir.
22
cadenes
internacionals hi havia convocades el 28 de juliol.
21
cadenes
internacionals es van fer dissabte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.