El lector escriu

Agressió al mar

El dijous 29 d'agost passat vam anar amb la família a la platja de Sant Pol de s'Agaró. Abans de dinar, vam decidir fer una remullada a l'aigua. No va durar gaire, ja que teníem molta gana. Cap a les cinc de la tarda vam decidir fer un passeig arran de mar. Al cap de poc no vam poder continuar pel mateix lloc. Tampoc no ens vam poder tornar a banyar. Ens ho va impedir, segons el que ens va semblar, un abocament continuat d'aigües fecals urbanes sense depurar. Vam ser espectadors de luxe de com en pocs minuts l'aigua transparent es tornava fosca i bruta. Vam poder sentir una noia que deia: “Per avui, ja s'ha acabat el bany.” Potser ja ho havia vist altres vegades, però a nosaltres ens va agafar de sorpresa, ja que era la primera vegada que ho vèiem in situ.

Vam tornar cap a les nostres tovalloles, vam descansar una estoneta més, però pel meu cap van passar molts pensaments arran d'aquest fet tan lamentable. Em preguntava realment si la majoria de platges urbanitzades també empraven aquest sistema tan poc ètic de fer desembocar les seves aigües residuals al mar. També vaig reflexionar sobre la il·legalitat d'aquest fet, però sobretot em va amoïnar el perjudici que això podia causar als banyistes allí presents.

Fins aquest dia tenia molt bona consideració de la bonica urbanització que és s'Agaró, però difícilment tornaré a banyar-me a les seves aigües, encara que tornin a estar cristal·lines. Demano una mica més de respecte pels banyistes i pel mateix ecosistema marí. Situacions com ara aquesta no s'haurien de repetir.

Canet d'Adri (Gironès)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.