Política

Rajoy permetrà que la Via arribi fins a Vinaròs tot i el rebuig del PP de Fabra

Els populars demanen “contundència” contra l'acte previst en el tram de l'N-340 que uneix Castelló i Tarragona

UPD la rebutja i insta a limitar-la

Difícil ho té el PP valencià per impedir legalment la celebració de la convocatòria “Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat”, organitzada per ACPV. L'acte té el permís pertinent de la Subdelegació del Govern de Castelló per a ocupar els punts quilomètrics 1.058 i 1.059 de la carretera N-340 entre els termes municipals de Vinaròs (Baix Maestrat) i Alcanar entre les quatre i les sis de la vesprada del pròxim 11 de setembre, tal com van confirmar ahir fonts de la subdelegació.

La iniciativa ha generat un gran malestar entre els populars valencians, que ho consideren una “ingerència”. Divendres passat el portaveu del Consell, José Ciscar, ja va manifestar que l'executiu presidit per Alberto Fabra prendria les mesures necessàries per evitar la celebració d'una iniciativa a què està confirmada l'assistència d'unes cinc-centes persones. I ahir es va sumar a les crítiques el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, quan va afirmar: “El govern valencià no permetrà que se'ns involucre en un projecte en el qual no creiem i de què no volem formar part.” A més, va demanar a la resta de partits “la mateixa contundència”. “Ho puc dir més alt però no més clar”, va assenyalar. En aquest sentit, va mantindre que els valencians “no ens deixarem enganyar ni utilitzar per a finalitats partidistes o entelèquies que res tenen a veure amb la nostra idiosincràsia com a poble”. El conseller, a més, va instar a respectar les senyes d'identitat dels valencians. “Els ciutadans d'aquesta comunitat tenim molt clar quina és la nostra llengua, la nostra bandera i el nostre himne. Rebutgem de forma contundent que se'ns vulga dir des de fora o des d'altres formacions polítiques què és el que som”, va advertir Castellano.

En aquesta línia, va indicar: “No creiem en banderes independentistes”, i “l'únic roig i groc que reconeixem fora és la bandera d'Espanya perquè estem orgullosos de ser espanyols”.

També UPD es va pronunciar en contra de la Via Catalana, iniciativa que va qualificar de “perillosa” per a la seguretat de les persones. A través de tres preguntes parlamentàries insta el govern de Rajoy a garantir la lliure circulació per les vies ocupades el pròxim dia 11.

LES FRASES

Els ciutadans d'aquesta comunitat rebutgem que se'ns vulga dir des de fora o des d'altres formacions polítiques què és el que som
L'únic roig i groc que els populars valencians reconeixem fora és la bandera d'Espanya
Serafín Castellano
conseller de governació

Duran manté la incògnita sobre la seva participació

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, no va aclarir ahir si participarà en la Via Catalana, però va marcar distàncies entre el seu partit i el PSC, i en aquest sentit va recordar que la seva formació ha anunciat l'assistència de membres de la direcció a la convocatòria. La Via Catalana continua marcant l'agenda política del país. Ahir, la CUP va anunciar que hi participarà per reclamar la independència, i que també té la intenció d'encerclar la seu central de La Caixa i l'hospital de Girona. ICV, per la seva banda, no va animar la militància a afegir-s'hi, però va anunciar l'assistència d'alguns membres de la direcció. Qui sí que hi anirà són quatre membres de la mesa del Parlament: Anna Simó (ERC), Lluís Corominas i Josep Rull (CiU), i David Companyon (ICV-EUiA). Per acabar, el PP va anunciar ahir que estudia fer un acte propi per la Diada, i no ha confirmat si participarà en els actes institucionals.

redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.