Urbanisme

urbanisme

L'Ajuntament de Girona duplicarà la superfície comercial en tres sectors

La mesura afectarà zones pendents d'urbanitzar al costat dels Maristes, la Nestlé i l'hotel Ibis

El govern destaca que no s'incrementa l'edificabilitat

El govern de Girona portarà dilluns al ple l'aprovació de la modificació del pla parcial per ampliar la superfície comercial en tres sectors de la ciutat. Són, en concret les tres peces pendents d'urbanitzar que hi ha al costat de l'escola Maristes, a tocar de les hortes de Santa Eugènia; l'última peça de Domeny de Baix, al costat de la Nestlé, i una altra al costat de l'hotel Ibis, al nord de Fontajau.

El canvi que es vol fer és ampliar la superfície màxima dels locals comercials que es preveu en el pla parcial i que fins ara no podia excedir els 1.200 metres quadrats. Arran de la modificació, podran fer fins a 2.500 metres quadrats. El regidor d'Urbanisme de Girona, Carles Ribas, destaca que la modificació no suposarà un augment de l'edificabilitat, i que es tracta d'una demanda d'alguns dels propietaris dels terrenys, que d'aquesta manera tindran més possibilitats de trobar compradors per a les parcel·les. Per Ribas, la modificació “no perjudica el comerç que ja hi ha a la ciutat, perquè se situa als extrems”.

No ho veuen igual a la CUP. El seu portaveu al ple de Girona, Jordi Navarro, es manifestava ahir en desacord amb la mesura, que considera que significa la creació de tres noves superfícies comercials a la ciutat. Assegura, per exemple, que el supermercat Lidl que hi ha actualment a la carretera Barcelona es traslladarà a les hortes de Santa Eugènia “destrossant un dels darrers pulmons verds que queden a la ciutat”.

LA XIFRA

2.500
metres quadrats
podran fer els locals comercials d'aquests tres sectors. Fins ara la superfície màxima era de 1.200 m².

LA DATA

09.09.13
serà el ple
en què es portarà a votació la modificació del pla parcial per augmentar la superfície comercial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.