Política

Municipal

Els alcaldes del Maresme trien decidir

Vint-i-quatre dels trenta alcaldes de la comarca subscriuen un document d'adhesió a la Declaració de Sobirania i al Pacte pel Dret a Decidir

Reclamen que s'aturi “l'assetjament” de la Delegació del Govern de l'Estat

Vilassar de Dalt acumula dues denúncies interposades per la Delegació del Govern de l'Estat: per no haver penjat la bandera espanyola i per haver impulsat la sobirania fiscal. Un escenari ideal, doncs, per escenificar ahir un cop de força i d'unitat entre els alcaldes i alcaldesses del Maresme que fins ara han defensat i exigit a títol individual el dret a decidir. El seu alcalde, Xavier Godàs (GEVD), en destacava la voluntat de “construir un país des del territori”, i l'alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch (CiU), avançava que “aquest procés no és una tempesta d'estiu”, i alertava l'Estat perquè “vagi amb compte, ja que es pot trobar una rierada de democràcia”, en clara referència a un dels fenòmens meteorològics més vinculats a la comarca. L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC), per la seva banda, feia una crida a la participació massiva a la Via Catalana. Vint-i-quatre batlles dels trenta que té el Maresme han signat un document que sota el títol Declaració de Vilassar oficialitza el suport municipal maresmenc a la Declaració de Sobirania i al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Cinc dels sis municipis que n'han quedat fora tenen alcaldes del PSC: Malgrat, Pineda, Tiana, Dosrius, Palafolls i un, Sant Cebrià de Vallalta, té alcaldessa independent. El document també se solidaritza amb els municipis “perseguits” per la Delegació del Govern de l'Estat i defensa la necessitat de poder continuar treballant el dia a dia als ajuntaments. L'acte, obert al públic, va tenir la presència de diputats de CiU, ERC i ICV, i membres de la societat civil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.