Successos

Un incendi fa desallotjar dos masos a Blanes

El foc va començar per una crema de rostolls que es va descontrolar

Es van cremar vinyes i massa forestal

Important mobilització ahir a Blanes a conseqüència d'un incendi que es va originar al turó d'en Montells, al nord de la població. Es tracta d'una zona majoritàriament forestal, on predominen les alzines, les sureres i els pins, si bé en els darrers anys també s'hi exploten conreus de vinya. Els cossos d'emergències van ser alertats a tres quarts de dotze del migdia. Fins allí s'hi van adreçar onze dotacions terrestres dels bombers, tres mitjans aeris, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la policia local. Les primeres hipòtesis indiquen que les flames es van desencadenar mentre s'estava fent una crema de rostolls en uns marges d'una vinya envoltada de bosc. Aquesta crema es va descontrolar, i el fet que en aquell moment bufés força vent va contribuir que el foc agafés terreny.

Mentre van durar les tasques d'extinció, els Mossos van desallotjar dos masos com a mesura preventiva; i la policia local es va encarregar de regular el trànsit i va muntar dispositius als accessos a l'indret per controlar els vehicles que pretenien arribar-hi. En una de les cases hi havia una persona i, en l'altra, tres veïns. Els efectius, així mateix, van valorar la possibilitat d'evacuar una vintena d'empleats que treballaven en unes vinyes, així com el restaurant Can Bruno, situat al número 100 del carrer Camí Vell del Vilar. Al final, però, no es va considerar que fos necessari.

Les flames van arrasar una hectàrea de massa forestal i 1.000 metres quadrats de terreny agrícola. Els bombers van aconseguir estabilitzar l'incendi cap a la una del migdia. Fins a darrera hora de la tarda, però, es van quedar cinc dotacions remullant els punts calents. Els Agents Rurals, a més, van acordonar el perímetre on es va estendre el foc i, juntament amb els Mossos, van obrir una investigació per acabar de determinar-ne les causes.

LES XIFRES

1.000
metres quadrats
de terreny agrícola van quedar afectats, així com una hectàrea de massa forestal.
3
helicòpters
dels bombers van atacar ahir les flames des de l'aire. També hi van treballar 11 dotacions terrestres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.