Política

Nit de torxes, amb sorpresa inclosa, avui a Girona

Òmnium Cultural ha fet una crida en la participació a l'acte d'aquest any, per reivindicar el dret a decidir

El recorregut serà el d'altres edicions, però s'espera alguna novetat a l'inici del concert

La ciutat de Girona tornarà a ser escenari, un any més, del tradicional esdeveniment de la nit de torxes. Els actes començaran a dos quarts d'onze de la nit, amb un concert de Cris Juanico a les escales de la catedral, que presentarà l'espectacle Dues pedres. Després del concert es farà l'encesa de les torxes i començarà el recorregut habitual pels carrers del Barri Vell de Girona: amb l'ambientació musical de la Fal·lera Gironina, la marxa s'iniciarà a la plaça de la Catedral, en direcció al portal de Sobreportes i la pujada de Sant Feliu. La comitiva travessarà el pont d'en Gómez. Des d'aquest punt s'anirà cap a la plaça Independència i el carrer Santa Clara. Creuarà el pont de Pedra i anirà fins a la plaça del Vi, on acabarà la marxa amb la lectura del manifest de la Diada. Posteriorment, la coral Àkan protagonitzarà el Cant dels Segadors, i es farà la crema del decret de Nova Planta.

Una marxa diferent

El programa de la nit de torxes a Girona s'assembla al tradicional de cada any. Òmnium Cultural del Gironès, però, que són els organitzadors de l'esdeveniment, han anunciat que aquest any preparen una sorpresa que donarà un toc diferent a l'inici del concert previ a la marxa de torxes. Les expectatives d'Òmnium és aconseguir que un any més l'acte sigui “un èxit” i serveixi per donar el tret de sortida a una diada que preveuen que serà “històrica”. En aquest sentit, fan una crida a la ciutadania a participar en la marxa de torxes per reivindicar el dret a decidir. Qui ho vulgui, podrà adquirir la torxa una hora abans de l'inici del concert a les mateixes escales de la catedral (costarà dos euros als socis d'Òmnium, i 3 euros als que no són socis). Els menors de 12 anys rebran un record.

LA XIFRA

2.000
persones
van seguir la marxa de torxes pels carrers del Barri Vell de Girona l'any passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.