MOTOR

FÓRMULA 1

Mosley signa el nou Acord de la Concòrdia

El protocol regirà durant les tres pròximes edicions del mundial

La FIA comunicarà aviat la revisió dels reglaments pel 2010

El consell mundial de la FIA va donar per bo, divendres al vespre, el nou Acord de la Concòrdia, prèviament acceptat per Bernie Ecclestone i els equips. Tot seguit, Max Mosley va signar el protocol que regirà fins al 31 de desembre del 2012 les relacions entre la federació, els equips del mundial de fórmula 1 i el propietari dels drets comercials del campionat. Amb aquest acte, Mosley va posar el punt final a un període de tensions i incertesa que s'havia anat covant durant anys arran del repartiment dels retorns econòmics que Bernie Ecclestone feia entre els equips i va culminar durant la primavera d'aquest any, quan la FIA va voler imposar unilateralment un sostre pressupostari de 45 milions d'euros per equip i temporada, i una reglamentació molt permissiva per als equips que l'acceptessin i molt més limitada per als que optessin per superar el pressupost anual establert per la federació. La tensió va ser tan gran que les escuderies van decidir crear un campionat paral·lel, idea que no van subscriure Williams i Force India, que per aquest motiu van ser suspesos de continuar formant part de la FOTA.

En el comunicat emès per la FIA anunciant la signatura del nou Acord de la Concòrdia, s'especifica que aquest «fixa la base per la qual els equips participen al campionat i la seva part en l'èxit comercial». També argumenta que el consell mundial «ha aprovat una revisió de la reglamentació tècnica i esportiva, amb vista al fet que sigui aplicada per al campionat del 2010». La revisió, que prèviament va ser acceptada pels equips i la FIA, «la comunicarà aviat». En el seu document, la Federació Internacional d'Automobilisme també fa constar que els equips estan d'acord en una reducció progressiva dels pressupostos fins arribar als valors dels inicis dels anys noranta. La FIA conclou el comunicat desitjant que el nou Acord de la Concòrdia aporti «un període d'estabilitat i prosperitat en el si del campionat del món de la fórmula 1».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.