Política

Homs: “Abans de final d'any hi ha d'haver una data i una pregunta”

“Tot no quedarà igual davant una mobilització d'aquestes característiques”, assegura el conseller de Presidència i portaveu del govern després de la Via Catalana

Espera que el govern espanyol “no caigui en la temptació de minimitzar l'èxit de la cadena”

El conseller de la Presidència i portaveu del govern Francesc Homs, ha assegurat que en les properes setmanes o propers dos mesos, el Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha d'aconseguir posar-se “d'acord” perquè “la data i la consulta sorgeixin amb el màxim consens possible”. “Abans de final d'any hi ha d'haver una pregunta i una data”, ha reiterat en una entrevista a TV3. A més, ha reclamat al govern espanyol que “no caigui en la temptació de minimitzar l'èxit de la cadena”, després d'unes declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha considerat que la Generalitat ha “multiplicat per quatre” el nombre de participants a la Via Catalana, que ha xifrat en 1,6 milions.

Per Homs, “tot no quedarà igual davant una mobilització d'aquestes característiques”. El portaveu ha recordat que el govern té un calendari marcat i ha insistit en què la consulta s'ha de celebrar el 2014.

Al seu parer, més que pressionar, la cadena “reforça” tot el que està fent el Govern, perquè la decisió ja es va prendre el passat 25 de novembre. “A nosaltres ens toca el paper de procurar que aquest mandat que ahir es va reforçar es pugui dur a terme. Hem de fer les coses bé, cadascú ha de fer el seu paper. A mi ja m'agrada que m'apretin, ja em va bé”, ha assegurat,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.