Política

política municipal

ERC, al govern de Vidreres, vol la dimissió de l'alcalde

Els republicans consideren una “pèrdua de confiança” la presumpta alteració del registre municipal per part de Jordi Camps investigada per Antifrau

Si no plega, trencaran el pacte

O l'alcalde Jordi Camps (CiU) dimiteix o VST-ERC marxa del govern de Vidreres. És l'ultimàtum llançat pels republicans als seus socis de CiU després de saber-se que l'Oficina Antifrau està fent una investigació sobre l'afer del subministrament de l'aigua a les urbanitzacions i la compatibilitat laboral de l'alcalde. Bé, no trencaran el govern per la investigació –els republicans apel·len a la presumpció d'innocència–, sinó per la presumpta alteració del registre municipal. I és que, com ja s'explicava ahir, s'investiga si en el registre hi consta l'entrada dels quatre requeriments que Antifrau va enviar a Camps.

“L'alteració de registre oficial és greu; el registre és una cosa sagrada a les administracions”, va assegurar ahir Eduard Adrobau (VST-ERC), primer tinent d'alcalde. Els socis de CiU consideren que el fet que l'alcalde presumptament amagués –i els amagués– que Antifrau l'estava investigant significa una “pèrdua de confiança”. Creuen que “si no hi ha cap fet irregular i no hi ha res a amagar, es podia haver fet públic des de bon principi”. Es consideren traïts per l'alcalde. Un fet més que s'afegeix a altres desacords que es van acumulant els darrers mesos –els més greus relacionats precisament amb l'aigua i la compatibilitat de l'alcalde.

En la reunió d'urgència que van fer dijous al vespre els regidors de CiU i ERC i els responsables de les dues formacions a Vidreres, els republicans van demanar la dimissió de Camps “per transparència”. ERC aposta per mantenir el pacte amb CiU: “Valorem positivament aquests dos anys de govern i ens agradaria poder completar el projecte que tenim pel poble.” Però amb un altre alcalde. El termini que VST-ERC dóna a Camps perquè dimiteixi és de dies –fins a la meitat de la setmana vinent–. “Si no dimiteix, sortirem del govern”, conclou Adrobau.

L'alcalde, en silenci

L'alcalde, Jordi Camps, ahir no va voler fer declaracions. S'estima més esperar. Apel·la, però, al suport que rep de CiU. Un suport real, sobretot per part dels regidors de CiU, però que no s'ha explicitat: CDC també va declinar ahir fer declaracions i, per tant, va evitar donar suport explícit a Camps. Sigui com sigui, segons ha transcendit de les diverses reunions mantingudes per l'alcalde amb l'equip de govern, hauria reconegut que no va entrar al registre els diversos requeriments d'Antifrau.

Qui sí que ha parlat és Jordi Gómez, número 2 a la llista de CiU a Vidreres però que fa uns mesos va abandonar el govern i el partit i va passar a ser no adscrit. Gómez considera que les sospites d'Antifrau “corroboren les irregularitats denunciades amb anterioritat”. Gómez en fa responsable tot l'equip de govern, pel fet de “ser coneixedors dels fets i no actuar”. Gómez va anunciar la convocatòria d'una assemblea per informar dels fets els veïns.

LA FRASE

L'alteració d'un registre municipal és greu; si [l'alcalde] no dimiteix, sortirem del govern
Eduard Adrobau
Primer tinent d'alcalde de Vidreres (vst-ERC)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.