Societat

Seguiment massiu de la vaga indefinida en l'ensenyament de les Illes Balears

El sindicat majoritari en l'ensenyament indica que el 93% dels docents no obligats pels serveis mínims s'han apuntat a l'aturada

L'STEI-i considerat que la contundència de les dades posa de manifest “la indignació” i “el rebuig” del professorat

El sindicat majoritari en l'ensenyament, l'STEI-i, calcula que el seguiment de la vaga als centres educatius públics balears contra el decret que limita l'ús del català a les aules se situa en el 93%. Un percentatge que es tradueix en què un total de 4.524 docents han secundat la iniciativa convocada per STEI-i, CCOO i l'Assemblea de Docents a la qual s'han sumat UGT i ANP per mostrar el seu rebuig al Decret Llei del Tractament Integrat de Llengües. Respecte de l'escola concertada encara no en tenen dades, tot i que la incidència ha estat menor.

Així doncs, en un comunicat, l'STEI-i ha detallat que la vaga ha estat secundada per 4.524 dels 7.293 professors de les illes, mentre que els serveis mínims han estat conformats per 2.320 docents. Per tant, només podien fer vaga 4.973 professors, dels quals 4.524 l'han secundat. La tònica general de molts dels centres educatius de les Illes Balears ha estat aquest dilluns la calma, pocs mestres i professors i moltes samarretes verdes, símbol de la protesta.

El sindicat ha considerat que la contundència de les dades posa de manifest, d'una banda, la “indignació” del professorat i el seu “rebuig més absolut” a les polítiques educatives que el govern de José Ramón Bauzá “imposa a cop de decret des de l'autoritarisme més absolut”.

D'altra banda, reflecteix, al seu parer, la “necessitat més urgent que mai” de deposar la “actitud de menyspreu” del sector educatiu que practica l'equip de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps.

L'STEI ha expressat el seu suport “ més absolut” al professorat que lluita per una educació “de qualitat, inclusiva i en català”, i fa una crida al govern balear perquè, “davant el clam dels seus treballadors i de moltes famílies que donen suport a la vaga, comenci una veritable via de negociació i reconegui com són de desencertades les seves accions impositives i tancades a qualsevol tipus de diàleg”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.