cultura

Crítica

música

Jazz per escoltar, ballar i meditar

Kenny Garrett va inaugurar diumenge el Festival de Jazz de Girona a la sala de cambra de l'Auditori –entrades exhaurides i públic fins i tot darrere de l'escenari– i va culminar una actuació triomfal amb l'explosió rítmica de Happy people (2002), un tema en la frontera amb el funk que va fer ballar els assistents durant un quart d'hora, incitats per Garrett (“Are you happy people?!”) en un fi de festa pletòric que va deixar el públic amb ganes de més, fins al punt que no volia marxar de la sala quan la banda –i quina banda!– ja ho havia fet.

Aquesta és només una de les moltes cares de Garrett (Detroit, 1960), que durant una hora i tres quarts es va mostrar, en aquest concert únic a l'Estat, intens i electritzant en alguns moments, gairebé espiritual i eteri en altres, també romàntic en alguna balada i en la seva revisió del clàssic I say a little prayer. Una gran bacanal de jazz del tercer mil·lenni.

Kenny Garrett
Kenny Garrett (saxo soprano i alt), Corcoran Holt (contrabaix), McClenty Hunter (bateria), Vernell Brown (piano), Rudy Bird (percussió)
Auditori de Girona, 15 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.