Societat

religió

Malestar a Tarragona per una macrobeatificació

Diverses associacions, agrupacions polítiques i sindicats han constituït a Tarragona la Coordinadora per la Laïcitat i la Dignitat en contra de la beatificació massiva que es realitzarà a la ciutat el proper 13 d'octubre i en què es declararan beats 500 persones de tot l'Estat espanyol, la majoria vinculades a l'Església i que van morir durant la Guerra Civil. “Aquest acte és un insult a la memòria i a la història”, explica Teresa Fortuny, una de les portaveus de la coordinadora, de la qual formen part l'Associació de Víctimes del Franquisme de Tarragona, UGT, CCOO, ICV i les joventuts del PSC, entre d'altres. El malestar per l'acte ha arribat, segons la coordinadora, als cristians de base, que estan preparant un escrit en contra i participaran també en algun dels actes d'oposició.

Fortuny ha recordat que molts dels ara beatificats van ser “víctimes” de la posició de la jerarquia eclesiàstica, i considera “lamentable” que l'acte es faci a Tarragona, on l'arquebisbe en aquell moment, Vidal i Barraquer, es va oposar al cop.

La coordinadora presentarà mocions en contra de la beatificació a diferents institucions (com ara l'Ajuntament de Tarragona) i ha preparat un acte públic amb la presència de diversos historiadors i una concentració davant l'arquebisbat el dia 10.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.