Política

El punt zero del tricentenari

Un mapa interactiu de 200 metres quadrats permet fer un recorregut per la Barcelona del segle XVIII i comparar-la amb l'actual

Una aplicació mostra els punts d'interès del 1714 i els actes que ara s'han programat

Història i tecnologia van de bracet en un mapa interactiu gegant de 200 metres quadrats que s'ha situat al terra del passeig Lluís Companys de Barcelona i que serveix per explicar com era la ciutat el segle XVIII. Un espectacular projecte que s'emmarca en els actes del tricentenari a la Ciutat Comtal.

El muntatge La Barcelona tricentenària als teus peus reprodueix la ciutat emmurallada de principi del segle XVIII i la compara amb la trama urbana actual per tal que el visitant pugui trepitjar i veure quines parts estan pràcticament intactes i quines s'hi han produït alteracions importants. Cada punt d'interès està marcat i la gent podrà obtenir informació, tant dels espais culturals com dels esdeveniments que s'han programat dins del tricentenari, a través de l'aplicació Mapa tricentenari BCN per a dispositius mòbils (Ios i Android), que es podrà descarregar de forma gratuïta a partir del mes d'octubre. En alguns moments s'utilitzen continguts amb realitat augmentada. Per als que són menys tecnològics, al passeig Lluís Companys també s'hi ha col·locat un plafó informatiu.

“És el dispositiu més gran d'Europa d'aquestes característiques”, explicava ahir el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, mentre anava trepitjant el mapa i passant per llocs tan emblemàtics com ara el Saló de Cent, la plaça Sant Jaume i la catedral.

Al seu costat, el comissari del tricentenari, Toni Soler, també ressaltava la importància d'aquest emplaçament, que va qualificar com el “punt zero” de tots els actes que s'han programat en els propers mesos.

Un punt zero situat al costat de llocs tan emblemàtics com són la Ciutadella i el recentment inaugurat Born Centre Cultural i que també està relativament a prop del punt on es va produir l'esvoranc principal de la muralla barcelonina durant el setge 1713/14.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.