Política

Ep, turista: Catalunya se'n va d'Espanya

Un programa de viatges de la CNN adverteix que els catalans podrien no formar part de l'Estat espanyol d'aquí a poc temps

El clam sobiranista figura en un article sobre les coses que s'han de saber abans d'agafar l'avió

Si estàs decidit a viatjar a la terra del vi, les tapes i el pernil serrà has de saber... que Catalunya podria no formar part d'Espanya gaire més temps. Aquest és un dels avisos que la CNN llança als turistes que pensen trepitjar l'Estat espanyol. Com a prèvia a l'episodi de diumenge del programa de viatges de més èxit Anthony Bourdain: Parts Unknown, el canal televisiu va publicar ahir al seu web un article amb les “onze coses que has de saber abans de visitar Espanya”. La possible independència de Catalunya és el desè punt. L'advertència als viatgers desinformats es complementa amb algunes notes curioses sobre els catalans: “Parlen una altra llengua, tenen la seva pròpia bandera, són uns fanàtics de l'embotit, nodrit pel showman xef Ferran Adrià (El Bulli), construeixen acrobàtiques piràmides humanes i, tradicionalment, ballen més aviat a poc a poc.”

L'article remarca que els catalans reivindiquen la independència i que s'ha previst un referèndum pel 2014. Per tot plegat, Catalunya figura com un dels problemes territorials del govern de Mariano Rajoy de bracet amb Gibraltar. Per als turistes que en vulguin més informació, l'article enllaça una notícia de la CNN de la Via Catalana per la Independència de la Diada. Abans d'arribar al punt sobiranista, però, el programa del popular presentador Anthony Bourdain constata l'heterogeneïtat de l'Estat espanyol. És el primer dels avisos: “Hi ha moltes Espanyes.” En concret, recorda que durant les “severes dècades” del règim de Franco, les llengües catalana, basca i gallega van ser prohibides. Un cop mort el dictador, hi afegeix, la Constitució “va trencar” el “centralisme de Castella” amb les autonomies. Barcelona també s'endú una menció especial. Diu que s'hi combinen amb una “gràcia enlluernadora” l'arquitectura, l'art i el menjar; unes àrees en què destaquen els catalans. Bon viatge, doncs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.