Política

sobirania

Gran resposta a la Taula pel Dret a Decidir de Girona

Nadal qualifica d'“excepcional” el ritme d'entitats, associacions i persones que s'adhereixen cada dia a la iniciativa

Ahir es va reunir amb Rigol per “donar força des de baix” al pacte nacional

La societat gironina està tenint una resposta “excepcional” respecte a la Taula Gironina pel Dret a Decidir. Així ho va confirmar ahir el president d'aquesta taula, Joaquim Nadal, que va certificar: “Cada dia rebem l'adhesió de deu o dotze entitats o persones que s'hi sumen.”

L'exalcalde de Girona i exconseller es va mostrar, d'aquesta manera, molt satisfet per la resposta que està tenint el seu enviament de cartes a associacions, entitats i col·lectius de la capital gironina perquè s'unissin a la iniciativa impulsada per l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que va situar Nadal en la presidència d'aquesta taula.

Reunions a l'octubre

Nadal va fer durant l'estiu un enviament d'unes 200 cartes per animar entitats i associacions a sumar-se a la taula que pretén reclamar el dret a decidir del poble català. El bon ritme d'adhesions fa que Nadal prevegi que “durant la primera quinzena d'octubre es facin les primeres reunions” de la taula amb les entitats i els ciutadans que s'hi hagin sumat.

Reunió amb Rigol

Joaquim Nadal es va reunir ahir a l'ajuntament de Girona amb l'expresident del Parlament Joan Rigol, autor del manifest nacional pel dret a decidir. La trobada es va fer a instàncies de Nadal, que va voler expressar a Rigol: “Tot el que es faci a la taula de Girona pretén donar força des de baix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.” El president de la taula gironina també va expressar la voluntat que el manifest “serveixi de guia” i va dir que vol “s'hi sumin totes les entitats i persones de la taula gironina”. La trobada també va servir per saber com s'orientarà el document, que, com ja va assenyalar Rigol, té la voluntat de sumar complicitats i està obert a tothom per aconseguir un suport molt ampli.

LA FRASE

Ens hem posat a disposició de Rigol per donar des de Girona força des de baix al pacte nacional
Joaquim Nadal
president de la taula gironina pel dret a decidir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.