Política

La CUP avisa que consulta “no es negocia, sinó que s'exerceix i es respecta”

Quim Arrufat afirma que el dret a decidir “el dret a decidir no s'accepta a canvi de cap contrapartida

Lamenta que Mas “hagi passat per damunt de la immensitat dels problemes d'aquesta societat”

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha considerat positiu que el president català Artur Mas vinculi el diàleg amb el govern a que accepti una consulta sobiranista, encara que l'ha avisat que mai ha de ser a canvi de contrapartides, ja que la consulta “no es negocia, sinó que es respecta i exerceix”.

“Té un cert valor polític positiu que Mas hagi dit taxativament aquesta frase. Però si Madrid arriba a acceptar la consulta i la posa sobre la taula, tampoc hi ha res que negociar, més enllà de les formalitats, la data o la logística. El dret a decidir no s'accepta a canvi de cap contrapartida. S'exerceix i es respecta, perquè sinó no és dret, és pacte entre elits”, ha opinat.

En declaracions a la premsa després del discurs de Mas en el Debat de Política General que ha arrencat aquest dimecres al Parlament, Arrufat ha apuntat que “no es pot posar en una mà el dret a decidir i en l'altra contrapartides que hipotequin el dret a decidir i l'escenari posterior de la consulta”.

“Mas es mou en el terreny del desig, i seria bo que l'Estat ens deixés. Però més enllà de les voluntats d'un procés en el qual entenem que hi ha majories clares, s'exigeix determinació i no només voluntat”, ha afegit.

D'altra banda, encara que ha elogiat l'autocrítica que el president ha realitzat sobre diversos àmbits del seu govern, ha lamentat que “hagi passat per damunt d'abordar la immensitat dels problemes d'aquesta societat”.

En aquest sentit, s'ha mostrat preocupat que hagi citat l'exemple del govern d'Holanda, perquè “suposa aprofundir en el neoliberalisme i la privatització de serveis públics”, i ha advertit: “La col·laboració públic-privada ja hem vist que al nostre país no és coresponsabilitat, sinó pagar més impostos i cedir serveis públics a empreses privades”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.