Vic serà la primera ciutat del país amb una plaça d'homenatge al creador de l'estelada

La primera plaça de Vicenç Albert Ballester Camps de Catalunya s'inaugurarà a Vic. L'espai situat davant de l'ateneu La Central es rebatejarà amb el nom del considerat creador i difusor de la bandera estelada, segons va aprovar ahir el ple de la capital osonenca. L'equip de govern vigatà, format per CiU, ERC i el PSC, va trencar la unitat de vot, ja que els socialistes es van abstenir. El seu portaveu, Josep Burgaya, es va mostrar sorprès perquè Ballester doni nom a un espai de la ciutat quan hi ha altres figures «més rellevants» com Valentí Almirall, Antoni Rovira i Virgili o Domènec Martí i Julià, que no formen part del nomenclàtor de la ciutat.

La regidora d'ERC Gràcia Ferrer va defensar la idoneïtat de l'espai triat, a davant de l'ateneu, perquè és un «emblema» de la cultura tradicional i popular catalanes. CiU va destacar el perfil carlí de Ballester, mentre que ERC i la CUP van reivindicar la paternitat de la iniciativa. La regidora de la CUP Laia Jurado va assegurar que la idea de posar el nom de Ballester a un carrer va ser l'alternativa d'Esquerra a la proposta de la CUP de fer onejar l'estelada a l'ajuntament. Tant la CUP com ICV van votar favorablement l'homenatge al creador de l'estelada, però van lamentar que encara no tinguin cap carrer dedicat a personatges com el senador Lluís Maria Xirinacs o l'exalcalde republicà de la població Marià Serra i Badell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.