Economia

habitatge

La PAH Girona ha atès 1.006 famílies en un any

Són casos de problemes hipotecaris a la ciutat de Girona i a Salt, i un de cada quatre correspon a hipoteques amb Bankia

Durant el mateix període, la PAH Girona ha aturat 72 desnonaments

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona, que agrupa sobretot casos de Salt i Girona, ha atès en un any 1.006 famílies amb problemes hipotecaris. Des del setembre del 2012 fins al setembre d'aquest any, i segons dades difoses per la mateixa plataforma, s'han seguit tots aquests casos, dels quals un de cada quatre estava vinculat amb Bankia. La resta d'entitats implicades, per ordre de més a menys casos, són Caixa Penedès –ara dins de Banc Sabadell–, BBVA, Caixa Bank i Unnim –ara dins de BBVA.

Amb aquestes 1.006 famílies, la PAH calcula que podria haver-hi implicats uns 2.400 menors d'edat, però aquesta dada, segons indica la portaveu de la plataforma a Girona, Marta Afuera, és aproximada perquè només fa set o vuit mesos que la PAH comptabilitza en una fitxa els fills que té cada família.

Aquestes xifres representen sobretot casos de Salt i Girona, ja que és el principal àmbit d'actuació de la PAH-Girona. A les comarques gironines hi ha onze plataformes més i el total de famílies afectades a la demarcació no se sap perquè no hi ha dades actualitzades del Consell General del Poder Judicial, segons Afuera. A més, cal assenyalar que hi ha casos de famílies que no s'acosten a la PAH per presentar la seva situació, motiu pel qual les dades finals es desconeixen.

Per poblacions, i dins l'àmbit de la PAH Girona, destaca que un 49,9% dels casos corresponen a Salt i un 27%, a Girona. “A Salt hi ha hagut una estafa generalitzada amb la població migrada”, va afirmar ahir la portaveu de la PAH en una roda de premsa davant el Palau de Justícia de Girona. En aquest sentit, Afuera va insistir que durant el període de la bombolla immobiliària hi havia “organitzacions criminals” que es dedicaven a “fer firmar hipoteques per 200.000 euros i, després, realitzar la compravenda per 125.000”.

En aquests dotze mesos, la PAH Girona calcula que ha aturat 72 desnonaments a través de l'acció directa o de les gestions fetes als jutjats. També 36 persones han signat una dació en pagament i onze més han aconseguit un lloguer o un lloguer social.

LA XIFRA

2.400
menors
d'edat de Salt i Girona podrien haver estat implicats en casos de desnonament en un any.

LA DATA

16.09.13
dia
que el jutge ha marcat per portar a terme el desallotjament del bloc de Salt on viuen 43 persones.

Ajornen un desnonament a Salt una setmana

Un veí de Salt, Karafa Baye, de 45 anys, va veure ahir al migdia que el seu desnonament quedava ajornat pel jutge una setmana, a fi de donar-li temps perquè presenti tota la documentació.

Valoració positiva de la PAH sobre la carta dels diputats

La PAH Girona va considerar “molt important”, i “un abans i un després”, que 38 diputats catalans hagin demanat als Mossos d'Esquadra que desobeeixin les ordres de desnonar el bloc de Salt.

Moció de la CUP de Girona contra el desallotjament

La CUP de Girona ha convidat els grups municipals del consistori a presentar una moció conjunta per demanar a Interior que aturi el procés de desnonament de les 43 persones del bloc de Salt.

Crida de la UGT a la unió per aturar el desallotjament

La UGT de les comarques gironines ha fet una crida a col·laborar amb les famílies del bloc de Salt i ha convocat per la nit del 15 i el 16 d'octubre una protesta al bloc de Salt per aturar el desallotjament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.