Serveis

serveis

L'Ajuntament de Vidreres es nega a assumir el deute de l'empresa de l'aigua

L'alcalde qualifica els 1,1 milions d'impagats com a “cas intern” entre l'ACA i la companyia

La Generalitat li recorda la responsabilitat que té sobre el servei

Jordi Camps (CiU), alcalde de Vidreres, va assegurar ahir que l'Ajuntament no assumirà el deute que l'empresa subministradora de l'aigua a les urbanitzacions té amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que ascendeix a 1,1 milions d'euros de cànons de l'aigua cobrat als veïns i no pagats a la Generalitat. “Els ajuntaments no hem d'assumir cap deute”, va afirmar. L'alcalde va contextualitzar aquest afer en un “cas intern entre l'ACA i l'empresa”. Per Camps: “Nosaltres no tenim potestat i no podem fer-hi res, són temes d'empresa a empresa i l'Ajuntament se n'ha de mantenir al marge.”

El deute que Rec Madral/Riera de Cabanyes té amb l'ACA podria tenir conseqüències per a l'Ajuntament. Segons van explicar fonts de l'ACA, haver portat l'empresa a la fiscalia no seria l'única acció que podrien emprendre. “L'Agència també pot demanar responsabilitats a l'Ajuntament de Vidreres, ja que la competència de l'abastament recau en els ajuntaments, els quals decideixen si el gestionen de manera pública o a través d'una empresa privada”, van indicar les fonts, que hi van afegir, “en aquest sentit, el consistori ha de vetllar per un subministrament de qualitat i també pel compliment de la legalitat”. Pel que fa a la petició que li va fer l'ACA perquè informés del deute en el ple de dimarts passat, l'alcalde es va defensar dient que hi va parlar de “les liquidacions no pagades”, si bé va admetre no haver explicat ni que es tractava d'un deute d'1,1 milions d'euros ni que l'ACA ho havia portat a la fiscalia. Tot i això, l'oposició en bloc va mostrar sorpresa per la carta enviada per l'ACA i cap dels regidors consultats per aquest diari va entendre que l'alcalde n'informés al ple.

LA FRASE

Els ajuntaments no hem d'assumir cap deute
Jordi Camps
alcalde de vidreres

Demanen legalitzar pous

Rec Madral/Riera de Cabanyes va emetre ahir un comunicat en què denuncia que l'ACA no els legalitza els pous de Can Prat. “L'ACA ens cobra els cànons corresponents a l'extracció d'aquesta aigua però ens en nega la legalització de manera sistemàtica.” L'empresa assegura que paga els cànons de l'ACA. Rec Madral lamenta que els és “impossible actualitzar les tarifes de serveis, cosa que fa que en alguns casos la tarifa vigent estigui per sota del seu cost”. Asseguren que mai han ocultat “res” a l'ACA i que “mai ha deixat de pagar cap saldo pendent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.