Política

El PP tomba el fons de peatges que havia aprovat al Parlament

No del PP a la creació d'un fons de rescat dels peatges. Els populars van fer valdre ahir la seva majoria al Congrés per tombar l'acord del Parlament en què es demanava la constitució d'un fons per a l'homogeneïtzació, el rescat i la subvenció de peatges.

La petició ve de lluny. Es tracta d'una iniciativa que l'any 2008 va rebre el suport unànime de tots els grups de la cambra catalana, inclòs el PP. Ahir, però, la proposició de llei plantejada pel Parlament i defensada pels diputats Josep Rull (CiU), Marc Sanglas (ERC) i, paradoxalment, pel popular Santi Rodríguez no va prosperar. El diputat del PP a la cambra catalana va defensar des de la tribuna una proposta que, poc després, rebria el rebuig frontal dels de Mariano Rajoy, que van unir els seus vots als d'UPD.

Rull va recordar que ahir era el tercer cop que el ple del Congrés debatia la proposta atesa la “situació injusta” de Catalunya amb les vies de barrera. El popular Rodríguez va defensar que cal reduir la càrrega que suporten els ciutadans d'alguns territoris. Però els seus al Congrés no hi estan d'acord. “És evident el seu oportunisme”, va etzibar el portaveu del PP, Andrés Ayala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.