Política

Camacho insta Mas a escoltar els que van mobilitzar-se el 12-O

El PP i C's sostenen que no hi ha majoria sobiranista

El PSC i UDC rebaten les crítiques per no haver estat a la manifestació

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, es manté ferma en la seva tesi que “la Catalunya majoritària no vol la independència”. I l'endemà de la manifestació unionista del 12-O, que pretenia ser la rèplica a la Via Catalana i que sols va omplir la barcelonina plaça Catalunya, Sánchez-Camacho va instar el president de la Generalitat, Artur Mas, a “rectificar” el rumb emprès per poder celebrar una consulta. La raó: “La majoria és la Catalunya silenciosa.”

El PP es va abocar en una mobilització que la dirigent popular va descriure com “un èxit de la societat civil catalana” i que considera que ha demostrat que “hi havia una Catalunya callada, que ara ja té veu”. És el mateix relat que va utilitzar el portaveu parlamentari de Ciutadans, Jordi Cañas. A TV3 va defensar que van sortir al carrer els que durant trenta anys “s'han sentit orfes a Catalunya”.

Crítiques al PSC i Unió

Els socialistes i Unió ja van ser dissabte blanc de les crítiques del PP i Ciutadans, que els van retreure que no haguessin participat en la mobilització per deixar patent que no estan a favor de la independència. I ahir Sánchez-Camacho va insistir a dir que cap de les dues formacions té arguments per justificar la seva l'absència.

Unió i el PSC van donar resposta a la líder del PP. Els socialcristians, a través del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que va ser clar: “Unió no té per objectiu mantenir la unitat d'Espanya”, sinó “preservar la identitat catalana”. La rèplica dels socialistes va arribar del seu portaveu, Jaume Collboni, que va acusar el PP de fer “victimisme” i va deixar clar que el PSC no participa “en guerres de banderes”. Els socialistes veuen els populars “responsables històrics” de la crispació que es viu a Catalunya per la seva campanya contra l'Estatut.

ERC vol la consulta “per a tothom”

Després de la manifestació de dissabte, el portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, va convidar Alícia Sánchez-Camacho i Alber Rivera, a donar “veu a les urnes a tota la gent que es va manifestar i a tot Catalunya”. “Ens sembla molt bé que hi hagi gent que es manifesti per la unitat d'Espanya, els respectem tant que volem que s'expressin en una consulta”, va afirmar Amorós. Per això, ERC insta el PP i C's a permetre la consulta “per donar veu i vot als manifestants”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.