Educació

educació

La Diputació de Girona destina sis milions a les llars d'infants municipals

La corporació vol ajudar els ajuntaments a mantenir les escoles bressol que són titularitat seva

La Generalitat no ha abonat l'ajut del curs passat

La Diputació de Girona aprovarà avui en sessió plenària destinar un total de 6.350.000 euros per cobrir despeses de funcionament de llars d'infants municipals. Es tracta d'una nova línia de subvencions que està oberta als 107 ajuntaments de les comarques gironines que gestionen un total de 134 llars d'infants.

La Diputació de Girona ha decidit posar en marxa aquesta línia d'ajut –que se centra en l'atenció i l'educació als infants de zero a tres anys– després de constatar que l'actual situació financera de la Generalitat no permet mantenir les subvencions destinades al sosteniment econòmic de les llars d'infants municipals. Aquesta situació està generant moltes dificultats als ajuntaments a l'hora de mantenir i planificar la seva oferta a les llars d'infants.

L'ajut màxim al qual poden aspirar els ajuntaments a través d'aquesta nova línia d'ajuts és de 875 euros per alumne. Aquesta és la quantitat que la Generalitat va anunciar que pagaria pel curs 2012-2013 i que, de moment, han hagut d'assumir els ajuntaments, després que el govern no se n'ha pogut fer càrrec. Amb aquest fons de nova creació, la Diputació vol refermar el seu compromís de col·laboració amb els ajuntaments.

Aquesta línia de subvencions és la segona quant a import econòmic, superada només pel Fons de Cooperació Econòmica i Cultural, que disposa d'una partida d'onze milions d'euros a l'any.

134
llars d'infants
de titularitat municipal hi ha a les comarques gironines. Són gestionades per un total de 107 ajuntaments.
875
euros per alumne
és la quantitat màxima que es concedirà als ajuntaments per mitjà d'aquesta nova línia que posa en marxa la Diputació.

Tancament d'un centre a Olot

La situació que passen les escoles bressol de titularitat municipal és complexa. El fet d'oferir places per a una etapa educativa no obligatòria ha portat moltes famílies a prescindir dels seus serveis. Això, juntament amb les dificultats de pagament per part de la Generalitat, ha fet que moltes hagin hagut d'apujar tarifes. O fins i tot tancar portes. Això és el que ha passat a Olot, on s'ha tancat un dels quatre centres a causa d'una demanda insuficient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.