Política

Aznar: “S'ha d'acabar amb el desfalc a la sobirania nacional del nacionalisme més reaccionari i destructiu”

L'expresident del govern espanyol ha acusat els nacionalistes de voler “desballestar l'Estat”

t” Avisa Rajoy que el silenci sobre Catalunya “pot danyar la veritat tant com la mentida”

L'expresident del govern espanyol José Maria Aznar ha exigit aquest dilluns “acabar amb el desfalc a la sobirania nacional” que està duent a terme nacionalismes com el català a l'estat espanyol. “No estem davant una pugna entre territoris, estem davant un desafiament que contraposa la cultura cívica europea pròpia de la nostra Constitució amb el nacionalisme més reaccionari i destructiu”, ha assenyalat Aznar des de Sant Sebastià en la presentació d'un llibre sobre les víctimes del terrorisme d'ETA. De fet, l'expresident popular ha acusat els nacionalistes de voler “desballestar l'Estat” i ha avisat indirectament Mariano Rajoy que el silenci sobre Catalunya “pot danyar la veritat tant com la mentida”.

Aznar ha assegurat que la tasca política més important a l'Estat passa per “construir, ordenar i posar en marxa una gran política nacional basada en els principis constitucionals”. Segons l'excap del govern espanyol cal impulsar un “gran projecte cívic atractiu” capaç d'animar la societat. “Cada vegada que ho hem fet així hem sabut vèncer les amenaces a la nostra llibertat, per greus que fossin”, ha puntualitzat Aznar, recriminant veladament el procés sobiranista a Catalunya. Però no s'han acabat així els avisos cap a Catalunya per part de l'expresident popular, que ha avisat que qui “ignora, incompleix, suspèn o ajorna la Carta Magna, la Constitució, està fora de la llei i actua contra la voluntat nacional”.

“Per tant, ha de percebre sense que hi hagi cap dubte les conseqüències dels seus actes. No hi ha moderació per acceptar la il·legalitat”, ha disparat Aznar en l'acte de la FAES a Sant Sebastià, on ha presentat el llibre sobre les víctimes del terrorisme, Cuando la maldad golpea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.