Administracions

TRIBUTS

La revisió cadastral de Platja d'Aro, fins al 2015

El PSC vol adaptar ja a la realitat els valors, calculats el 2009, però Giraut diu que no pot

El PSC de Castell-Platja d'Aro ha presentat una moció perquè el govern local insti la direcció general del Cadastre a adaptar i corregir els valors cadastrals de totes les finques del municipi, revisats al llarg del 2009 sobre els preus vigents del 2008. La portaveu socialista, Dolors Padilla, va argumentar que els valors actuals “reflecteixen la situació dels anys de plena bombolla immobiliària”, per bé que els pisos, apartaments, cases i parcel·les ara tenen preus de mercat sensiblement inferiors.

Com que els valors cadastrals es fan servir com a referència per calcular l'impost de béns immobles (ITP), el gravamen sobre transmissions –la plusvàlua– o els preus mínims per escripturar un habitatge, Padilla sosté que la situació “està perjudicant moltes famílies”, ja que si es poguessin revisar els valors cadastrals a la baixa, per exemple, els rebuts de l'IBI s'abaratirien de manera automàtica.

Impossible fins al 2015

L'alcalde, Joan Giraut (CiU), va demanar en el ple de la setmana passada que la moció –presentada per la via d'urgència– no es debatés fins a la sessió extraordinària per aprovar les ordenances i taxes del 2014, prevista per abans del novembre.

Ahir, però, després d'haver-ho consultat a l'interventor de l'Ajuntament, Giraut veia difícil que la proposta prosperés, perquè “els valors es van començar a aplicar el 2010 i fins a la següent revisió han de passar com a mínim cinc anys”.

Arran de les reformes aprovades pel govern de l'Estat, els municipis deixaran de tenir la potestat de demanar revisions dels valors cadastrals a partir de l'1 de gener, un altre dels motius pels quals el PSC aposta per accelerar el tràmit.

Sobre aquest fet, l'alcalde diu que encara no és clar qui tindrà la competència, i que el 2015 l'escenari de caiguda de preus immobiliaris es pot haver invertit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.