Editorial

Una vaga per mesurar els ànims

Mestres, estudiants i pares tenen demà una prova de foc per demostrar la capacitat de mobilització contra la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMQE) i les retallades que afecten l'ensenyament. Tot i que aquesta és la primera convocatòria d'aquest curs, cal recordar que no es tracta de la primera gran mobilització contra la llei Wert, tot i que en aquests moments, a diferència del curs passat, la norma ja té pràcticament tots els tràmits superats i està a punt per entrar en vigor el curs vinent.

No hi ha dubte que el sector educatiu afronta aquesta mobilització amb una certa fatiga i una sensació de desmoralització reconeguda, però amb una necessitat de fer-se sentir i fer valer la seva posició. En aquest sentit, la jornada de demà serà un termòmetre per mesurar no tant el malestar, que hi és i creix, sinó la capacitat de vehicular-lo cap a la mobilització i la pressió.

També afegeix complexitat a la jornada de demà el fet que bona part de les reivindicacions contra la llei Wert són assumides pel govern català i per la seva consellera d'Ensenyament, un govern que alhora és també el blanc de les crítiques pel que fa a la part de la protesta que se centra en les retallades. És, per tant, un xic paradoxal comprovar com una part de la mobilització té el govern al mateix costat de la pancarta, molt especialment pel que fa al tema competencial i de la normalització lingüística. Tot plegat fa pensar que la multiplicitat i dispersió d'arguments que alimenten la protesta corre el risc d'anar en detriment de la fortalesa de la mobilització i de les perspectives de mantenir la corda tibada gaire temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.