Política

La querella per l'assassinat de Lluís Companys, admesa a tràmit

La justícia argentina es declara competent per investigar la denúncia contra l'Estat presentada per ERC

La justícia argentina investigarà finalment l'assassinat de Lluís Companys, segons va anunciar ahir a la nit Joan Tardà via Twitter. Segons la piulada del diputat d'ERC, la justícia del país sud-americà s'ha declarat competent per investigar la denúncia contra l'Estat presentada pel partit republicà, en referència a la detenció i mort del president català.

La setmana passada Tardà va viatjar a l'Argentina per presentar l'esmentada denúncia, en el marc del procés que investiga els crims de la dictadura franquista i que dirigeix la jutgessa María Servini. De fet, el pròxim pas que espera ara ERC és que s'autoritzi la magistrada a viatjar a l'Estat per poder prendre declaració als possibles testimonis.

Aquesta fase d'investigació per part de Servini ha de precedir, segons ERC, a la “fase d'imputacions”. Tot i que els republicans, en la seva denúncia, no fan cap acusació en concret, sí que lamenten la “passivitat” amb què diversos representants polítics espanyols han actuat respecte a la dictadura.

LA DATA

15.10.40
Lluís Companys
va ser afusellat al castell de Montjuïc, després de ser detingut a França per la Gestapo.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.