Política

Rubalcaba explica a Mas la seva reforma federal

La cita és avui al matí al Palau de la Generalitat. El president hi rep el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que li traslladarà la seva aposta per modificar la Constitució. Una opció que, segons sostenen els socialistes, no és tan complicada.

La trobada arriba al final d'una setmana marcada per la topada en el protocol entre els governs català i espanyol, després que la Moncloa impedís, dimecres, que Artur Mas intervingués en el Fòrum Econòmic del Mediterrani Occidental. La imatge de Mariano Rajoy, tensa i crispada, es contraposarà amb una de més dialogant al Palau de la Generalitat. Rubalcaba pretén vendre la reforma de la carta magna en el sentit federal que defensen el PSOE i el PSC. “L'entesa és possible”, deia convençut ahir el portaveu parlamentari dels socialistes catalans, Maurici Lucena, que erigia la seva formació com a espai entre “l'immobilisme” i el “secessionisme”.

En la reunió, en la qual també hi participarà el primer secretari del PSC, Pere Navarro, els dirigents socialistes explicaran a Mas que la modificació constitucional podria ser “més breu i fàcil” del que tothom pensa. La trobada, en l'actual moment de tensió a causa del procés sobiranista, també es vol fer servir per fer veure que “les bones relacions i l'entesa entre partits és perfectament possible”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia