Serveis

mobilitat

Ryanair deixarà portar una segona bossa de mà a bord a partir del desembre

La companyia aèria abaratirà el cost per facturar l'equipatge i per reimprimir la targeta d'embarcament

També eliminarà els anuncis a bord durant la nit

Ryanair va anunciar ahir un seguit de mesures per “millorar el seu servei al client” que s'implantaran en els mesos vinents, entre les quals destaca que deixarà als passatgers transportar a bord una segona bossa petita a partir de l'1 de desembre. Concretament, la companyia aèria irlandesa explica que, a banda de l'equipatge de mà permès actualment –de 55 x 40 x 20 cm com a màxim–, cada passatger podrà transportar a partir del desembre una bossa de mà o una bossa de la botiga lliure d'impostos (duty free) de l'aeroport d'una mida no superior a 35 x 20 x 20 cm.

Entre les mesures també destaca la futura reducció d'alguns càrrecs. Així, a partir de l'1 de desembre s'abaratirà el càrrec per la reimpressió de la targeta d'embarcament que es cobra a l'aeroport, que passarà de 70 a 15 euros per als passatgers que ja hagin fet la facturació en línia prèviament. En canvi, els que no l'hagin fet continuaran pagant un càrrec de 70 euros. I a partir del 5 de gener es rebaixarà el cost de la facturació de l'equipatge a l'aeroport –de 60 a 30 euros si es fa al taulell de facturació i de 60 a 50 euros si es fa a la porta d'embarcament–. “Igualarem així els costos d'equipatge aplicats pels nostres competidors”, destaca Ryanair en la nota informativa.

Vols silenciosos

Les altres tres mesures seran més immediates –a partir de l'1 de novembre–, i sobresurt l'aposta pels anomenats “vols silenciosos”. Així, des de divendres que ve en els vols que es facin després de les nou del vespre i abans de les vuit del matí no hi haurà anuncis a bord excepte els necessaris per complir la legislació de seguretat aèria, “perquè així qualsevol client que vulgui pugui dormir còmodament”. També es permetrà als clients corregir errors en la reserva en línia durant les 24 hores posteriors si l'han fet ells directament i no a través d'una agència, i s'eliminarà el sistema de seguretat Recaptcha del web.

Clàusules “abusives”

L'anunci de Ryanair arriba un dia després que transcendís que un jutjat madrileny ha declarat nul·les per “abusives” i perquè van contra la legislació vuit clàusules de la companyia, que ja ha dit que recorrerà contra la sentència. Entre les clàusules declarades il·legals hi ha el cobrament de 40 euros per la impressió de la targeta d'embarcament; l'exigència del pagament amb targeta a l'aeroport; la possibilitat de denegar l'embarcament del passatger o el seu equipatge si li ho ha comunicat prèviament, i l'exigència de documentació conforme als reglaments interns de Ryanair.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia