Política

L'Agència de Seguretat Nacional dels EUA va espiar seixanta milions de trucades a l'Estat

Un document filtrat per Edward Snowden al blocaire nord-americà Gleen Greenwald recull les trucades interceptades durant només 30 dies, tot i que no en revela els continguts

El govern espanyol cita aquest dilluns l'ambaixador dels EUA per reclamar explicacions

L'Agència de Seguretat Nacional dels EUA (NSA) va espiar més de 60 milions de trucades telefòniques a l'Estat espanyol entre el 10 de desembre del 2012 i el 8 de gener del 2013, segons informa el blocaire nord-americà Gleen Greenwald al diari El Mundo, citant un dels documents filtrats per Edward Snowden.

El document en qüestió, que porta per títol Spain last 30 days, recull el flux de trucades, encara que no inclou el seu contingut, però sí els telèfons connectats, el lloc on es troben i la duració de les trucades, segons l'article de Greenwald.

A més, la NSA va accedir a informació personal dels usuaris a través del navegador d'internet, el correu electrònic i xarxes socials com Facebook i Twitter.

La informació s'ha conegut coincidint amb el fet que el govern espanyol ha convocat aquest dilluns l'ambaixador dels Estats Units a Madrid, James Costos, per demanar-li explicacions sobre el suposat espionatge dels EUA, després de conèixer-se que l'Agència de Seguretat Nacional nord-americana va espiar 35 líders mundials.

El secretari d'Estat per a la UE, Iñigo Méndez de Vigo, serà qui rebi l'ambaixador dels EUA, juntament amb el director general per Amèrica del Nord, Àsia i Pacífic, Ernesto de Zulueta, perquè el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margalo, es troba a Polònia de visita oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia