Economia

Vila diu que el país comença a deixar enrere la recessió

El conseller de Territori i Sostenibilitat va inaugurar ahir la Fira de Mostres de Girona i va assegurar que Catalunya es troba al principi del final de la crisi econòmica

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila va sostenir ahir que Catalunya es troba al “principi del final” de la crisi econòmica, ja que, al seu parer, “objectivament es pot acreditar que en aquests moments comença a deixar enrere la recessió”. Vila va fer aquesta afirmació en el decurs de la inauguració de la Fira de Mostres de Girona, que es va tenir lloc ahir a la tarda i en la qual va assegurar que el territori català “ha estat la regió d'Europa amb més capacitat d'atraure inversió” i que és una comunitat que ha estat atractiva “als ulls del món”. “Hem estat capaços de situar les nostres empreses arreu del planeta”, hi va afegir. Vila també va subratllar que les exportacions funcionen a Catalunya “notablement bé”, però que el país suspèn en les vendes en el mercat interior. “En la mesura que l'administració i els ajuntaments, però també el govern català i l'administració de l'Estat, tornem a ser clients, segur que ajudarem a tornar a regenerar el consum intern i, en conseqüència, el mercat interior”, va dir.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va remarcar en el seu discurs el creixement de les exportacions gironines dins del global de Catalunya. Actualment representen un 7,4% del total. En els primers vuit mesos d'aquest any les exportacions van representar uns ingressos per a les empreses gironines per valor de 2.841 milions d'euros, una quantitat que suposa un creixement de l'1,2% respecte del mateix període de l'any passat. Pel que fa a les importacions, el president de la Cambra va afirmar que les dades encara estan molt per sota de les exportacions, i això “permet tenir una balança molt positiva”.

En el seu discurs, Espadalé va explicar que el turisme és un altre dels “valors segurs” per a l'economia catalana. Segons Espadalé, “les pernoctacions s'han mantingut durant aquest any”, malgrat que la despesa en restauració i comerç ha disminuït.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicar, per la seva banda, que la societat catalana està en un profund procés de canvi en què les empreses han de prendre decisions que “assenyalaran el camí que s'haurà de seguir com a país i com a societat”. “Fem economia i negoci per millorar el país i millorar la qualitat de vida i el progrés de la seva gent, i la Fira n'és una bona mostra”, hi va afegir.

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va posar de relleu la força del teixit industrial i comercial de la demarcació, que està vivint moments complicats a causa de la crisi econòmica i que “la il·lusió col·lectiva ha d'ajudar a canviar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia