Societat

Novetats al ‘certamen'

L'emprenedoria té per tercer any consecutiu un espai a la Fira de Mostres de Girona, amb una trentena d'empreses que hi participen per donar-se a conèixer

La fira té aquest any 382 estands, dels quals un 29% són de Girona ciutat

El Saló de l'Emprenedoria, que per tercer any consecutiu se celebra a la Fira de Mostres, aplega aquest any una trentena d'empreses de la demarcació, que ofereixen bàsicament serveis. Són empreses com ara Teixits Eloy, amb establiment a la ciutat de Girona, que es va crear el 1956 i que és a la fira “per donar a conèixer” tot el que fan. Venen roba a l'engròs i a particulars, i fan arranjaments, confecció i venen patchwork i drapets. O l'Espai Qstura, que dirigit per Sílvia Castelló ensenya costura a homes i dones de totes les edats, però també impulsa els seus alumnes a reciclar i a ser creatius amb la roba. Qstura és una empresa de Girona que es va crear el 2010 i enguany ha estat guardonada per l'Associació de Joves Empresaris amb el premi Jove Empresari de l'Any.

El Saló de l'Emprenedoria és una fira multisectorial i està organitzat per l'Associació de Joves Empresaris de Girona amb l'objectiu, segons va explicar ahir el seu gerent, Ricard Carbonell, de potenciar, promoure i facilitar les iniciatives dels emprenedors i fomentar la interrelació per reactivar el teixit empresarial del territori. En el saló hi ha empreses amb tant de pes com ara Cànovas, que es va constituir a Girona el 1852, però també Co.Show Events Business Group, Aeris Navigo, 5 Nautica, Gna, Marlon Branding, Granets Montgrí, Lumiscar o la Guia Qr.Mobi, entre d'altres.

A la Fira de Mostres hi ha aquest any 382 estands, i una part de les empreses que hi participen presenten novetats, com les innovadores cobertes per a piscines que presenta l'empresa Abrisud; l'aïllament amb cambra d'aire, que és l'únic sistema certificat per la DAU, que porta l'empresa Nou Ambient de Campllong, o la pèrgola semicircular amb estructura galvanitzada i fusta tractada per a l'exterior que té exposada a la mateixa fira l'empresa 9Jardí de Banyoles. També l'Espai Integral de Piscines SL dóna a conèixer aquests dies sistemes d'spa diferents d'alta gamma fabricats a Catalunya, i l'empresa de maquinària agroforestal Insda, de Calaf, mostra les seves màquines estelladores.

A la fira també hi el racó dels productes d'Albi. Es mostren productes artesanals de productors de la zona –vi, xocolata i foie gras, entre d'altres– que són a la Fira de Mostres convidats per l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Girona. Per a l'ocasió han elaborat clauers, imants i pedres petjapapers que s'han elaborat tant amb pedra de Girona com amb pedra d'Albi.

De la fira no podem oblidar-nos de l'espai de l'Expocycling & Triathlon, on es mostren les novetats del sector, o la zona destinada a l'interiorisme, on les empreses hi exposen les darreres novetats.

Aquest any, dels 382 estands que hi ha a la Fira de Mostres, un 29% són de Girona ciutat, un 46% de la demarcació i el 25% restant són majoritàriament de Catalunya i, algun, de l'Estat francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia