Política

Assaig per al dia D

Un col·lectiu de les Borges Blanques organitza una prova de la festa de celebració de la independència perquè quan arribi no falli res

La curiosa iniciativa inclou propostes d'aficions per als que deixaran de ser independentistes

“Vine a provar com es viu independent” és el lema de la festa de celebració de la independència que se celebrarà a les Borges Blanques el pròxim 23 de novembre. “És la versió beta de la festa”, segons explica Jordi Calvís, un dels promotors de la iniciativa. És a dir, un assaig perquè “la idea principal d'aquest acte és evitar que el dia de la independència ens agafi sense haver assajat i ens surti un xurro de festa”, segons consta a la convocatòria de l'acte.

A les 12 del migdia està previst aquest assaig general sobre la celebració de la proclamació de la sobirania catalana, tot i que encara es desconeix en què consistirà. Els promotors entenen que aquesta celebració és prou important perquè calgui preparar-la amb antelació i fer-ne una versió beta, una de prova, abans de la versió definitiva. Els promotors anuncien sorpreses.

La iniciativa, però, no es queda aquí, i és que, juntament amb l'assaig de la celebració, s'ha organitzat la fira Aficionàlia. Es tracta d'un certamen destinat a tota la gent que durant anys ha dedicat el seu temps lliure a la lluita per la independència. La fira pretén la reinserció d'aquestes persones al món de les aficions, ja que, “un cop assolida la independència, les seves actuals aficions quedaran obsoletes”, segons els organitzadors de l'esdeveniment. És, per tant, un servei d'assessorament de noves activitats de lleure per als que passaran a ser exindependentistes. Les inscripcions per muntar parades ja estan obertes.

La divertida proposta surt del col·lectiu Muntadors de Pollastres Grossos (MPG) de les Borges Blanques. L'entitat, que agrupa un bon grup d'amics d'aquesta població, ja ha protagonitzat altres esdeveniments locals i són els impulsors també de la reivindicació lleidatana del mot popes relatiu als pits de les dones.

En aquesta ocasió, els Muntadors de Pollastres Grossos han acabat preparant aquest esdeveniment arran del compromís que tenien amb moltes persones del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana de trobar-se en un dinar de germanor per celebrar els èxits de la Via Catalana. Les dues parts han col·laborat activament i estretament en l'organització de diversos actes, sobretot de la Via Catalana, i la territorial de les Garrigues també va ser una de les més actives. De fet, Jordi Calvís, membre dels MPG, va ser qui va fer de manera altruista la il·lustració i el cartell de la Via Catalana, entre altres col·laboracions. “I el que havia de ser un dinar amb gent amb qui hem treballat i amb qui hem fet amistat ha acabat anant molt més enllà i serà aquesta festa beta, en argot informàtic, i la fira d'aficions”, explica el mateix Calvís.

De moment, no tenen cap previsió del nombre d'assistents, però els estan arribant missatges d'arreu de Catalunya de gent interessada i el cartell de la festa ja circula a tot drap per les xarxes socials amb una caricatura de Francesc Macià. Els MPG també tenen el suport de l'Ajuntament de les Borges Blanques, que els cedeix el pavelló de l'Oli per així garantir un espai ampli.

El programa del dia de l'assaig general comença amb una trobada dels assistents a l'Espai Macià de les Borges Blanques. A partir de les 11.00 del matí hi haurà una cercavila popular fins al pavelló. Una hora més tard se celebrarà la festa de la proclamació de la independència, versió beta, és clar, i també la inauguració de la fira Aficionàlia. A les 14.00 hores hi haurà un dinar de germanor i a la tarda i fins a les nou del vespre hi haurà actuacions musicals. Jordi Calvís hi afegia que “serà una festa per riure, també una jornada familiar i un dia per passar-s''ho bé”. Les Borges ja bull amb aquesta iniciativa i amb la incertesa sobre com cal celebrar la proclamació de la independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia