Política

Mas repta l'oposició a presentar un pressupost alternatiu

El president de la Generalitat admet que no és el pressupost que li “agradaria” fer però considera que té “sensibilitat social”

Insta els grups parlamentaris a explicar com s'aturen les retallades i es compleix amb l'objectiu de dèficit sense vendre actius

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès aquest dimecres al Parlament que els pressupostos del 2014 “no són els que ens agradaria fer” però ha defensat que apunten cap a una sensibilitat social, perquè “el que cal és garantir la columna vertebral de les polítiques socials i l'estat de benestar”. Durant la sessió de control al Parlament i en resposta a diferents líders de l'oposició, Mas ha reconegut que no són els pressupostos “ideals” però que són , tal com també ha dit el líder d'ERC, Oriol Junqueras, “els millors” possibles.

El president ha reconegut que no fa cap “tipus d'il·lusió” vendre's patrimoni, però que és “millor que seguir retallant” quan, ha assegurat, “ja hem arribat a la línia vermella que no es pot traspassar”. De fet, ha reptat l'oposició a explicar com es poden aturar les retallades i complir amb l'objectiu de dèficit de l'1% que imposa l'Estat sense vendre actius i promoure processos concessionals.

Mas s'ha referit a les xifres d'ocupació per assegurar que, malgrat haver de suportar “un dèficit injust i un dèficit fiscal monstruós”, Catalunya “tira del carro” d'Espanya per sortir de la crisi.

“El meu desig és que a Espanya i Catalunya tothom vagi bé. A vegades tinc la sensació que aquest desig no és vist de la mateixa manera ni compartit amb la mateixa intensitat des de fora, encara que estem tirant del carro com ningú”, ha dit Mas a la sessió de control del Parlament, on ha recordat que en “el tercer trimestre del 2013 tota l'ocupació que es va crear a l'Estat va venir de Catalunya”.

“Les circumstàncies de l'atur són dramàtiques, però treballem perquè la tendència es vagi confirmant”, ha assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia