Administracions

administracions públiques

Antifrau detecta antigues irregularitats a Vidreres

Dos exarquitectes municipals haurien facturat per projectes fets a la vegada que cobraven com a tècnics

Haurien tingut el suport de l'exsecretari

Els fets es remunten entre el 2000 i el 2012

L'Oficina Antifrau ha detectat que anteriors governs de Vidreres haurien comès il·legalitats. Segons l'informe redactat per l'ens i lliurat a l'Ajuntament a final de setembre, s'haurien comès irregularitats en pagaments, licitació de projectes i contractació de personal.

Entre els anys 2000 i 2012, segons les conclusions de l'informe, hi hauria hagut una conxorxa entre els arquitectes municipals i el secretari per assignar-se diversos projectes. D'aquesta manera, Lluís Lloret –alcalde de Bàscara des de l'any 1984– i Jordi Llinàs cobraven de l'Ajuntament de Vidreres com a arquitectes municipals, mentre des del sector privat també facturaven al consistori. Tot això s'hauria fet amb el vistiplau de l'aleshores secretari, Tomàs Soler, actual secretari de Castell-Platja d'Aro, que seria, segons Antifrau, l'administrador del despatx dels dos arquitectes. L'import total facturat seria de 263.308,29 euros.

Per Antifrau, Lloret a part de cobrar una nòmina de 2.148,55 euros (any 2011) també va ingressar altres honoraris com els prop de 20.000 euros per la nova biblioteca i els més de 10.000 per les obres de la caserna de la Guàrdia Civil, entre d'altres.

Cobra de dos consistoris

Antifrau va iniciar la investigació l'any passat i aquest informe és un pas més que coincideix amb la petició de més informació a l'Ajuntament. En el document es confirmen altres irregularitats, com ara la contractació de Soler com a assessor jurídic un cop va deixar la secretaria municipal per anar a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro. Aquesta contractació comportaria “una infracció de les normes sobre incompatibilitats, ja que suposa l'exercici de dues activitats en el sector públic”, segons Daniel de Alfonso Laso, director de l'Oficina Antifrau, que hi afegeix: “Aquest doble exercici està prohibit de manera absoluta.” Soler va ser assessor fins al 2011, tres anys amb una “situació plena de tot tipus d'incompliments de la legalitat”.

Rosique es defensa

Pel que fa a la contractació de Soler, Antifrau assegura que l'exalcaldessa Ruth Rosique (PSC) “coneixia la situació, però els motius econòmics van passar per sobre de la legalitat”. Rosique, però, va explicar ahir que quan va tenir coneixement dels fets va intentar arreglar-ho i que l'actual alcalde, Jordi Camps (CiU), aleshores a l'oposició, també n'estava al corrent. “Jo m'ho vaig trobar i ho vaig intentar arreglar”, va assegurar. Finalment, va lamentar l'actitud de Camps (CiU). Aquest, però, ahir es va negar a fer declaracions.

Lloret ho nega

Qui sí que va parlar va ser Lloret per negar totes les afirmacions d'Antifrau. “És tot fals. No hi ha res cert; està manipulat”, va assegurar. L'exarquitecte de Vidreres va admetre haver fet encàrrecs per a aquest ajuntament mentre tenia el càrrec, però va matisar: “Si aquests encàrrecs eren incompatibles no és problema dels tècnics; era l'Ajuntament qui ho havia de dir.” L'actual alcalde de Bàscara va sentenciar: “Quan vam saber que la llei havia canviat i que era incompatible vam deixar de fer aquests encàrrecs.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia