cultura

Deu anys després de la mort de Miquel Martí i Pol

El suplement Cultura dedica un especial de dotze pàgines a un dels noms més populars de la literatura catalana

Avançament editorial d'‘Amb vidres a la sang', la biografia del poeta escrita per Ignasi Pujades,

Aquesta setmana el suplement Cultura és especial. Amb motiu del desè aniversari de la mort d'un dels poetes més populars de la literatura catalana, Miquel Martí i Pol, el suplement ofereix dotze pàgines amb articles de David Castillo, Ricard Torrents, Jordi Berenguer, D. Sam Abrams, Ramon Balasch, Núria Puyuelo, Marià Marín, Màrius Serra, Artur Ramon i Miquel de Palol. A més, s'inclou un avançament editorial de la biografia que ha escrit per a Proa Ignasi Pujades, Amb vidres a la sang.

Al marge d'aquest especial, podem llegir en l'apartat d'articles d'opinió els textos de Vicenç Pagès (sobre Manuel Chaves Nogales) i Bienve Moya (sobre els noms dels sants).

Pel que fa a les crítiques, Xavier Cortadellas qüestiona l'èxit de Joël Dicker La veritat sobre el cas Harry Quebert; Jordi Llavina lloa Dones d'aigua, hòmens de fang, de Toni Cucarella; Jordi Capdevila comenta Corrents cap a Bikila, de Marc Cornet; i Lluís Llort dóna la benvinguda a l'editorial de llibres infantils i juvenils, Babulinka Books.

A les pàgines dedicades al cinema, Xavier Roca presenta el film Alpha, de Joan Cutrina; Bernat Salvà presenta El efecto K. El montador de Stalin, de Valentí Figueras. Imma Merino fa la crítica de Un cerdo de Gaza, de Sylvain Estibal, i Àngel Quintana les fa dels films de terror Una cabaña en el bosque”, de Drew Goddard, i El último exorcismo 2, d'Ed Gass-Donnelly.

En teatre, Jordi Bordes ens informa de l'acte central de l'Any Amaya amb estrenes, festivals i sessions magistrals de Sara Baras. I també de l'arribada de teatre de Buenos Aires a al Festival Temporada Alta de Girona i Salt.

En música, Guillem Vidal, comenta la novetat de Guillamino i la reedició d'un concert del 1971 de The Band.

A Lleida, Joan Tort explica les novetats de la restauració del campanar de La Seu. A Tarragona, Carina Filella comenta l'estrena del llargmetratge documental Buda. L'illa del Delta, de Santi Valldepérez, sobre aquest aiguamoll ebrenc, un dels més ben conservats d'Europa.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Montse Frisach (que ens comenta l'exposició que el fotoperiodista nord-americà David Douglas Duncan, de 97 anys, fa al Museu Picasso de Barcelona), Pilar Parcerisas (que escriu sobre Una altra Venècia) i Maria Palau (que ens parlar de l'artista Antoni Vives Fierro).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.